Quantcast
Televisie

Dit zijn de finalisten van de Campus Cup 2021

De twee finalisten van de Campus cup 2021 zijn bekend. Op donderdagavond 10 juni komen we eindelijk te weten in welke richting dit jaar de slimste studenten zitten. Eén ding is zeker: een Universiteit zal winnen, want in de finale neemt Rechten UAntwerpen het op tegen Theologie KU Leuven. Welke Universiteit kroont zich tot winnaar?

Vanavond stond er in de laatste halve finale geen maat op de studenten Rechten van de Antwerpse Universiteit. Ze behaalden een monsterscore van 805 punten en Geneeskunde van de KU Leuven werd met een score van 6-2 in de finaleronde opzijgezet.  Zo verhinderde UAntwerpen dat het een volledige Leuvense finale werd.

Theologie KU Leuven wist zich op dinsdag 8 juni in de eerste halve finale al te kwalificeren na winst tegen Toegepaste Taalkunde UGent. Eerder zetten de theologen een ander team van UGent (Communicatiewetenschappen) opzij in de kwartfinale.  

Rechten UAntwerpen versus Theologie KU Leuven

De finale van de Campus Cup wordt er dus eentje tussen twee universiteiten. De studenten Rechten van UAntwerpen (Damiaan, Manon, Laura en Thibaut) nemen het op tegen de studenten Theologie van de KU Leuven (Jade, Ruben, Linde en Guillaume). In de ranking van de voorrondes behaalden Rechten en Theologie respectievelijk de 7de en 8ste plek. Beide teams kwalificeerden zich dus eigenlijk met de hakken over de sloot, maar vanaf de kwartfinales speelden ze alle favorieten naar huis. Voor Manon uit de richting Rechten wordt het wel heel speciaal. Haar vriend ging er vorig seizoen in de halve finale van UAntwerpen uit.

De finale van de Campus Cup, donderdag 10 juni 2021 om 21.30 uur op Eén.

Toon meer

Gerelateerde berichten