Quantcast
Streaming

Dit zijn de winnaars van ‘De Jamies’

Vanavond werden in het Kursaal van Oostende ‘De Jamies’ uitgereikt, de eerste editie van de Vlaamse awards voor online videomakers.

Onder andere YouTube-fenomeen Acid, ‘De Slimste Mens’-revelatie Bockie De Repper, Flo Windey en de betreurde Kastiop vielen in de prijzen. Ook ‘wtFOCK’, Average Rob en Hakim Chatar mogen een award in hun prijzenkast zetten.

‘De Jamies’, genoemd naar kunstenaar James Ensor en een initiatief van Filmfestival Oostende in samenwerking met creatief agency Hurae, werden uitgereikt tijdens een liveshow in Kursaal Oostende, die online te volgen was via VRT NU en YouTube.

De jury bestond uit Hannes Coudenys (juryvoorzitter en creatief directeur ‘De Jamies’), MNM-DJ Laura Govaerts (Vlog), actrice-presentatrice-zangeres Nora Gharib (Dans & Muziek), fashion blogger Paulien Riemis (Lifestyle), creative en MAS Artist in residence Karen François (Comedy), creatief duo Noortje Palmers en Jasper Declercq (Instagram), journalist Sam Feys (Explainers), gamersduo/Stubru William Boeva en Eva Mundorff (Gamestreaming), TAGMAG-oprichter Simon Smetryns (TikTok) en cinefiel Eline Van Hooydonck (Fictie).

Er werd maar liefst 22.000 keer gestemd op de 84 genomineerden. De jury, onder leiding van juryvoorzitter en creatief directeur Hannes Coudenys, mocht een award overhandigen aan deze 9 winnaars:

Tijdens de show, gepresenteerd door comedian en actrice Soe Nsuki met sidekick Sander Gillis (MNM), kondigde de organisatie aan dat de Jamie voor ‘Beste Gamestreamer’ vanaf nu de ‘Kastiop Award’ zal heten, als eerbetoon aan de betreurde streamer Kastiop. Vlaams minister van Jeugd & Media Benjamin Dalle trok voor de uitreiking van de award voor ‘Beste content creator van het jaar’ naar de woonplaats van Nathan Vandergunst (beter bekend als Acid).

Het prijzenfeest werd afgesloten met een online feestje met Omdat Het Kan Soundsystem, die ook tijdens de show voor muzikale intermezzo’s zorgde. ‘De Jamies’ werden uitgereikt tijdens het Award Weekend van Filmfestival Oostende.

Hoewel ik weet dat we ‘De Jamies’ in een leeg Kursaal Oostende hebben uitgereikt, toch voelde het in mijn hoofd alsof het nokvol zat. Zeker wanneer ik zie hoe hard ‘De Jamies’ leeft bij de online community én media. Ik wil Filmfestival Oostende bedanken voor de fijne samenwerking en kijk al uit naar deze jaarlijkse traditie.”

Hannes Coudenys (creatief directeur & juryvoorzitter van ‘De Jamies’)

“Met de organisatie van ‘De Jamies’ naast ‘De Ensors’ bereiken we nu het complete creatieve audiovisuele veld. Als festival is het onze taak om de nieuwste ontwikkelingen op de radar van het publiek te brengen. We doen dat al sinds ons ontstaan in 2007 waar we toen reeds startten met een uitgebreid programma aan tv-series. We weten allemaal dat online content veel toekomst heeft. De eerste editie van ‘De Jamies’ heeft alvast haar publiek bereikt. Er werd massaal ingezonden en gestemd. Het is een ontwikkeling die we verder willen volgen en die de basis vormt van een stevig huwelijk tussen Filmfestival Oostende en ‘De Jamies’.”

Peter Craeymeersch (festivaldirecteur Filmfestival Oostende)

Morgen om 22.10 uur wordt nog meer talent gehuldigd tijdens het ‘Gala van de Ensors’, de awards voor de Vlaamse film- en televisiesector. De volgende editie van ‘De Jamies’ zal plaatsvinden op vrijdag 28 januari 2022. 

Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde berichten