Quantcast
Film

Documentaire Kind Hearts geselecteerd voor Filmfestival van Berlijn

Kind Hearts, de nieuwe documentaire van Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes, is geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival Berlijn, dat plaatsvindt van 10 tot 20 februari 2022. De film gaat dan in wereldpremière als onderdeel van het Generation-programma over en voor jongeren.

De documentaire Kind Hearts, vertelt het verhaal over Billie en Lucas, een jong Brussels koppel dat net hun studies aan de universiteit heeft gestart en voor een jaar vol veranderingen staat. Hun denkbeelden over de toekomst en twijfels over relaties en verwachtingen van het volwassen leven, vormen de basis voor gesprekken met vrienden en elkaar. De documentaire toont op een integere wijze hoe vormend, maar ook onzeker liefde kan zijn.

Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes wonnen in 2010 een VAF-Wildcard met hun KASK-afstudeerproject Because We Are Visual. Sindsdien regisseerden ze samen verschillende documentaires, waaronder Rain (2012) en Mitten (2019) over het werk van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en haar gezelschap Rosas, en Grands travaux (2016) over jongeren in een Nederlandstalige beroepsschool Brussel.

Naast Kind Hearts is ook Onder het witte masker, een werk van Matthias De Groof, geselecteerd voor het festival, samen met enkele Vlaams gecoproduceerde titels:

  • Animatiefilm De wraak van Knor van Mascha Halberstad, een coproductie van A Private View (Generation)
  • Documentaire Dreaming Walls van Maya Duverdier en Amélie Van Elmbt, een coproductie van Clin d’oeil films (Panorama)
  • Documentaire Nelly & Nadine van Magnus Gertten, een coproductie van Associate Directors (Panorama)
  • Korte documentaire Nada para ver aqui van Nicolas Bouchez, een afstudeerproject uit het Doc Nomads-programma (Generation).

Kind HeartsDreaming WallsNelly & Nadine en De wraak van Knor werden gerealiseerd met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Kind Hearts is een productie van Rasmus Van Heddeghem en Ruben Desiere voor Accattone films en zal verdeeld worden door Avila Film.

Naast Kind Hearts is ook Onder het witte masker: De film die Haesaerts had kunnen maken. van Matthias De Groof geselecteerd voor Berlijn. Deze hybride film over de gelijknamige kunstdocumentaire uit 1958 zal als installatie te zien zijn in het Forum Expanded-programma.

Ten slotte zijn ook verschillende minoritaire coproducties geselecteerd voor de Berlinale: de animatiefilm De wraak van Knor van Mascha Halberstad, een coproductie van A Private View (Generation), de documentaire Dreaming Walls van Maya Duverdier en Amélie Van Elmbt, een coproductie van Clin d’oeil films (Panorama), de documentaire Nelly & Nadine van Magnus Gertten, een coproductie van Associate Directors (Panorama), en tenslotte ook de korte documentaire Nada para ver aqui van Nicolas Bouchez, een afstudeerproject uit het Doc Nomads-programma (Generation).

Kind Hearts, Dreaming Walls, Nelly & Nadine en De wraak van Knor werden gerealiseerd met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Toon meer

Gerelateerde berichten