Quantcast
RadioTelevisie

DPG Media steunt slachtoffers watersnood met Helpende Handen

Op dinsdag 20 juli, de dag van nationale rouw, staat het hele land stil bij de historische overstromingen van de voorbije dagen en ook DPG Media ondersteunt de vele hartverwarmende initiatieven onder de naam Helpende Handen. De verschillende merken van DPG Media brengen verhalen van verbondenheid, hoop en veerkracht na het verwoestende noodweer.

De zware overstromingen hebben veel slachtoffers gemaakt in ons land en DPG Media wil alle getroffen personen een hart onder de riem steken met een aangepaste programmatie, onder de naam: Helpende Handen. Daarnaast is ook de spot, die oproept tot steun aan de solidariteitsactie van het Rode Kruis, nog steeds te zien zijn op de verschillende radio- en tv-zenders.

“In de nasleep van de watersnood wil ook DPG Media zijn steentje bijdragen. Als mediabedrijf bereiken we heel snel veel mensen. Dat privilege willen we delen met alle helpende handen in Vlaanderen, groot en klein om hen zo een extra duwtje in de rug te geven. Via de website van HLN brengen we een overzicht van alle hartverwarmende solidariteit. Bovendien zetten we onze hulpdiensten én de vrijwilligers extra in de kijker tijdens speciale uitzendingen op radio en televisie.”

Kris VervaetCEO DPG Media België

Ontdek hieronder een overzicht van hoe de verschillende DPG-Media merken hun steentje bijdragen:

HLN

HLN zet alle solidariteit van de voorbije dagen in de kijker op hln.be/helpendehanden. Je komt er te weten welke acties per regio actief zijn en hoe je jouw steentje kan bijdragen. Daarnaast worden in de krant van Het Laatste Nieuws alle verhalen van hulpverlening gebundeld onder de titel: Helpende Handen.

VTM NIEUWS

VTM NIEUWS bericht al de volledige week vanuit het rampgebied en zal dit ook de komende dagen blijven doen. Morgen is er om 11.25 een extra nieuwsuitzending, waarin ploegen van VTM NIEUWS over het hele land de dag van nationale rouw volgen.

De Morgen

Ook De Morgen bericht over de watersnood en alle solidariteit daarrond. Dit weekend trok een ploeg van De Morgen eropuit om te gaan helpen. Het verslag daarvan is te lezen in de krant van vandaag, maandag 19 juli.

Qmusic, Joe en Willy

Op Qmusic en Joe staan vandaag en morgen de slachtoffers en vrijwilligers in de kijker in de rubriek Helpende Handen. De hele dag door zijn er getuigenissen van hartverwarmende verbondenheid, hoop en veerkracht. Qmusic, Joe en Willy passen op de dag van de nationale rouw ook hun playlist aan en zullen om 12.00 een minuut stilte brengen om de dodelijke slachtoffers te gedenken.

Special Helden van Hier: Helpende Handen

Op de dag van nationale rouw zendt VTM om 20.00 de special Helden van Hier: Helpende Handen uit. De special is gemaakt door het productiehuis Geronimo en volgt de immense solidariteit die losbarstte na de watersnood. Helden van Hier volgt tientallen Vlamingen, die elk op hun manier de inwoners in de getroffen gebieden in Wallonië hulp aanbieden. Onder anderen brandweerkorpsen uit Oostkamp en Antwerpen komen vrijwillig helpen om huizen te ruimen.

Daarnaast zet de special ook het verhaal van Marie-Rose uit Dendermonde in de kijker. Zij trekt met een auto vol poetsspullen en eten naar Verviers en ook Yordi zijn bedrijf, dat gespecialiseerd is in grote ruim- en poetsklussen, gaat helpen in het rampgebied. Samen met vier collega’s en een hoop zwaar poetsmateriaal, begint hij in het zwaar getroffen Pepinster huizen schoon te maken.

Naast mensen zijn er ook vele dieren getroffen. Zo probeert vzw Natte Pootjes met een groep vrijwilligers zwerfdieren op te sporen, te vangen en te herenigen met hun eigenaars. Thierry, een getroffen bewoner, vat het mooi samen: “L’union fait la force. Tous ensemble”.

De special Helden van Hier: Helpende Handen wordt gevolgd door de film Christopher Robin, een verhaal over vriendschap en er voor elkaar zijn.

De programmatie op een rijtje

Ontdek hieronder de volledige aangepaste programmatie op dinsdag 20 juli:

  • 11.25 uur: Extra VTM NIEUWS
  • 19.00 uur : VTM NIEUWS
  • 19:50 uur : Het Weer
  • 20.00 uur: Helden van Hier: Helpende Handen
  • 20.50 uur: Film Christopher Robin
  • 22.50 uur: De Omgekeerde Wereld
  • 00.00 uur : Telefacts Zomer

Na het nieuws van 12.00 uur zullen alle radiozenders en de lokale radiozenders van de Vereniging Regionale Radio Omroepen (VRRO) het nummer No Sound But The Wind van Editors draaien, als teken van solidariteit.

Lees ook: VRT, DPG Media en SBS solidair met slachtoffers watersnood

Toon meer

Gerelateerde berichten