Quantcast
Televisie

Eén en Netflix brengen nieuwe fictiereeks ‘Diamonds’ in Antwerpse Diamantwijk

Eén gaat de samenwerking aan met Netflix voor de nieuwe misdaadreeks ‘Diamonds‘. De spannende reeks speelt zich af in het Diamantkwartier aan het Centraal Station in Antwerpen. ‘Diamonds’ is een productie van het Vlaamse productiehuis De Mensen en het internationale Keshet.

Diamonds‘ vertelt het verhaal van de eeuwenoude diamantindustrie die vecht om te overleven in een snel veranderende maatschappij. De reeks volgt de strijd van de Joodse familie Wagner, een van de meest invloedrijke families in de industrie. Wanneer de jongste zoon zelfmoord pleegt, keert zijn broer Noah terug naar huis. Hij gebruikt Noah methodes die alles behalve orthodox zijn om de familiezaak te redden.

We zijn enthousiast om de handen in elkaar te slaan met de fantastische teams bij De Mensen, Keshet International en de VRT om het spannende verhaal van Diamonds naar alle Netflix-kijkers ter wereld te brengen.”

Janey van Ierland, Manager coproducties en aankoop bij Netflix

Diamonds’ wordt geschreven door Yuval Yefet (Fauda, Line in the sand) en Rotem Shamir (Hostages, Fauda, Line in the sand).  Rotem Shamir zal de reeks ook regisseren. Naast Nederlands zal er Engels en Jiddisch worden gesproken.

De opnames van ‘Diamonds‘ starten deze zomer en de reeks zal in 2022 op Eén en op Netflix te zien zijn. De cast wordt later bekend gemaakt.

Toon meer

Gerelateerde berichten