Quantcast
Televisie

Een nieuwe FAROEK, morgen bij VTM

In de tweede uitzending van het opsporingsprogramma FAROEK doet de vader van Hodei Egiluz Diaz, de jongen die al 2 maanden vermist is in Antwerpen, een emotionele oproep om zijn zoon te vinden.

Ook de kinderen van Leopoldine De Decker hopen wachten nog steeds op antwoorden. Zeven maanden geleden werd hun 76-jarige moeder brutaal vermoord in haar huis, voor nog geen 100 euro en wat juwelen.

Faroek Özgünes doet ook een oproep om de daders te vinden van een verkrachting in Gent en toont de bewakingscamerabeelden van een warenhuis dat maar liefst 3 keer is overvallen op 3 weken tijd.

“We zijn naar België gekomen om onze zoon te komen halen. We moeten hem vinden, anders kunnen we niet verder leven”. Pablo Egiluz Diaz vertelt het met een gebroken stem. De Spaanse Bask en zijn vrouw doen in Antwerpen een ultieme oproep om hun 23-jarige zoon Hodei te vinden. Hodei verdween 2 maanden geleden na een avondje stappen. “Toen we telefoon kregen uit België dat Hodei niet was komen opdagen op zijn werk, wisten we meteen dat er iets mis was. Hij had een grote verantwoordelijkheidszin”. Het is zeker dat Hodei die bewuste avond van zijn verdwijning is overvallen, want een aantal van zijn spullen zijn teruggevonden. “We weten dat hij nog in de buurt van de Brouwersvliet en het Falconplein is geweest, maar daarna is het spoor bijster”, vertelt Frank Van Saelen van Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen. Samen met de speurder reconstrueert Faroek Özgünes het laatste traject van Hodei Diaz.

De roofmoord op Leopoldine De Decker is onbegrijpelijk. De 76-jarige oma werd op 17 mei overvallen in haar huisje op Antwerpen-Dam, waar ze al 45 jaar woonde. De inbrekers hebben haar gekneveld en daarna haar mond toegeplakt met tape. “Ik herkende mijn eigen moeder niet meer. Dat menske zag eruit”, vertelt Danny, haar jongste zoon. “Waarom onze moeder? Zij had werkelijk geen vijanden”, vult haar andere zoon Rudy aan. Leopoldine heeft de overval niet overleefd. Haar moordenaars zijn er vandoor gegaan met amper 100 euro en een paar juwelen. “Zeven maanden na de moord zouden we graag weten of iemand iets heeft gezien”, vragen Rudy en Danny. Op bewakingscamerabeelden zijn een aantal mogelijke getuigen te zien, in de buurt van het huis van Leopoldine. Faroek Özgünes doet een oproep naar deze getuigen om zich te melden.

De werknemers van een Proxy Delhaize in Schaarbeek moeten het intussen spuugzat zijn. Tussen 31 augustus en 21 september -op 3 weken dus- zijn ze maar liefst 3 keer overvallen door gemaskerde en gewapende daders. Telkens werden de werknemers onder schot gehouden. De overvallen zijn door verschillende bewakingscamera’s gefilmd, maar voorlopig zijn de daders nog spoorloos.

De politie hoopt evenzeer op tips over verschillende verkrachters. Onder andere twee mannen die in Gent een vrouw hebben verkracht en een jongeman die in Anderlecht is gefilmd op de bus terwijl hij zijn slachtoffer uitkoos. Hij is haar uiteindelijk gevolgd naar haar appartement en heeft haar in de lift verkracht.

Tot slot reconstrueert FAROEK het mysterieuze overlijden van Jean Van De Kerkhove, de 61-jarige man die begin november is gestorven, nadat hij 12 dagen eerder zwaargewond werd gevonden op de trappen van een pre-metrostation op Linkeroever. Is Jean ongelukkig ten val gekomen of heeft iemand hem geduwd?

FAROEK, woensdag 18 december 2013 om 22.20

Toon meer

Gerelateerde berichten