Quantcast
EurosongFilm

Eén zendt de film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga uit

Naar aanloop van de halve finale en finale van het Eurovisiesongfestival volgende week zendt Eén vanavond de toepasselijke film: Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga uit. Rachel McAdams, Will Ferrel en Pierce Brosnan schitteren in de hoofdrollen van deze feelgoodfilm en ook Demi Lovato maakt deel uit van de cast. De film is een productie van Netflix.

Volgende week dinsdag 18 mei start de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival, maar Eén maakt ons vanavond al warm voor de liedjeswedstrijd met de film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. De film uit 2020 is een Netflix-productie en vertelt het verhaal van de fictieve Ijslandse zanger Lars Erickssong, die er van droomt om het Eurovisiesongfestival te winnen. Samen met zijn beste vriendin Sigrit Ericksdottir (Rachel McAdams) richt hij de band Fire Saga op, maar veel succes hebben ze echter niet, tot ze door het toeval toch mogen deelnemen.

Veel beeldmateriaal van de film werd opgenomen tijdens het Eurovisiesongfestival in 2019 in Tel Aviv, inclusief publieksshots. Omdat het verhaal draait rond Ijslandse hoofdpersonages, werd er ook gefilmd in het dorp Húsavík. Bovendien zijn er heel wat bekende ex-Eurosong sterren te zien in de film, zoals: Loreen, Salvador Sobral, Alexander Rybak, Conchita Wurst en Netta

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, zaterdag 15 mei 2021 om 21.20 uur op Eén.

Toon meer

Gerelateerde berichten