Quantcast
Televisie

Engels acteur Michael Palin blikt terug op 30 jaar reizen in Travels of a Lifetime op Canvas

De Engelse acteur Michael Palin, bekend van Monty Python, blikt in Travels of a Lifetime terug op zijn vier populairste reisreeksen, verspreid over dertig jaar: Around the World in 80 Days, Pole to Pole, Full Circle en Sahara. De vierdelige docureeks is vanaf zondag 18 juli te zien op Canvas en op VRT NU.

In de docureeks Travels of a Lifetime vertelt Michael Palin vanuit zijn werkkamer in Londen hoe hij zijn hart verloor aan reizen. Aan de hand van zijn persoonlijk archief, deelt hij ook mee met welke uitdagingen hij werd geconfronteerd tijdens het maken van zijn vier bekende reisreeksen. Daarnaast getuigen bekende fans, onder wie Simon Reeve en Joanna Lumley, hoe Michael hen inspireerde om zelf ook op avontuur te gaan.

Grensverleggende humor

In de jaren ’70 en ’80 maakte Michael Palin grensverleggende humor met Monty Python. Daarna speelde hij hoofdrollen in succesvolle films als Brazil, A Fish Called Wanda en Fierce Creatures. Even later, in 1989 veranderde Michael van beroep en werd hij televisiereiziger. Dertig jaar lang trok hij de wereld rond en maakte hij vier grote reisdocumentaires.

Door zijn reisdocumentaires werd hij ook een inspirerende gids voor andere Bekende Reizigers, zoals: Simon Reeve, Joanna Lumley, Ed Byrne en Bruce Parry. Zij spreken in de reeks hun bewondering voor hem uit en geven toe dat hij een licht voorbeeld was voor hun eigen reisprogramma’s. Ook David Attenborough spreekt vol lof over de warmte, de flair en het inlevingsvermogen van Palin tijdens zijn reizen.

Around the World in 80 Days

In de eerste aflevering zien we hoe Palin vroeger, ter voorbereiding van Around the World in 80 Days, raad ging vragen bij een van zijn voorgangers: Alan Whicker. Alan maakte zijn reisreportages in een maatpak en met een panamahoed, waardoor hij leek als een soort neokoloniale Britse imperialist. 

Palin besloot het toch anders aan te pakken en koos voor een look als een rugzakreiziger, die bijna enkel en vaak met het openbaar vervoer reisde. Hij toonde interesse voor de mensen die hij ontmoette en knoopte met iedereen een gesprek aan. Met zijn innemende persoonlijkheid en humor, drukte hij al snel zijn eigen stempel op de documentaires, waardoor deze ook massaal werden bekeken.

Travels of a Lifetime, vanaf zondag 18 juli 2021 om 20.10 uur op Canvas en VRT NU.

Toon meer

Gerelateerde berichten