MUDOO
  • Home
  • Televisie
  • Radio
  • Dossiers
    • Voorjaar 2022
    • Najaar 2022
  • Video
  • Nieuwsbrief
Facebook Twitter Instagram RSS
MUDOO
  • Home
  • Televisie
  • Radio
  • Dossiers
    • Voorjaar 2022
    • Najaar 2022
  • Video
  • Nieuwsbrief
Facebook
MUDOO
Home » Over eten: wat gebeurt er met de stukjes varken die we niet opeten?
Televisie

Over eten: wat gebeurt er met de stukjes varken die we niet opeten?

4 april 2017
Facebook Twitter WhatsApp Email
Delen
Facebook Twitter WhatsApp Email

In de eerste aflevering van Over eten van de nieuwe reeks ontdekt Danira Boukhriss Terkessidis alles over fermenteren. Kobe Ilsen kookt met ‘slachtafval’ en volgt wielrenner Jasper Stuyven op de dag van een belangrijke wedstrijd. En klopt het dat wat langer dan 5 seconden op de grond heeft gelegen, niet meer eetbaar is? In de nieuwe rubriek mythe of waarheid gaan Kobe en Danira vanaf nu elke week op zoek naar de ware toedracht van een oude volkswijsheid over voeding.

Fermenteren is weer hip

Toen keukens nog niet uitgerust waren met koelkasten, was fermenteren één van de bewaartechnieken. En die techniek is nu weer helemaal in. Groenten versnijden, overgieten met zout water en in een bokaal bewaren. Heel gemakkelijk om zelf te doen en het zou nog gezond zijn ook, want gefermenteerde groenten zouden veel goede bacteriën bevatten. Danira gaat aan de slag met wortelen en tomaten uit haar koelkast. Lukken haar fermentaties en zijn die inderdaad rijk aan goede bacteriën?

Wat eet… wielrenner Jasper Stuyven?

Wat eet een wielrenner op een wedstrijddag? Kobe volgt klassiek renner Jasper Stuyven op de dag van Kuurne-Brussel-Kuurne. Van ’s ochtends bij het ontbijt tot ’s avonds na de finish. Sportvoedingsdeskundige Nicolas Paraskevopulos legt uit.

Het varken van kop tot teen?

In China zijn varkenspoten en –oren een delicatesse. Bij ons niet echt. En ook andere delen van het varken belanden hier niet op het bord. Zijn die dan slachtafval? Niet echt. Wat we niet opeten, komt in de meest verrassende producten terecht. Maar, zo vragen een aantal chefs zich af, moeten we niet meer delen van het varken zélf opeten, net als vroeger? Uit respect voor het dier en omdat het best lekker is. Kobe leert koken met hersenen en ballen.

De weg van … paling in het groen

Ook in het tweede seizoen van Over eten tonen Danira en Kobe hoe iets op uw bord terecht komt. In de eerste aflevering: de weg van paling in ’t groen.

De 5-seconden-regel: mythe of waarheid?

Nieuw dit seizoen: Kobe en Danira houden een volkswijsheid over voeding tegen het licht, en deze week is dat de zogenaamde 5-seconden-regel: iets dat langer dan 5 seconden op de grond heeft gelegen, mag je niet meer opeten. Klopt dit? Het antwoord komt van professor Tara Grauwet.

Over eten, woensdag 5 april om 20.35 uur bij Eén.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Mudoo.be

Meer nieuws

Thuis: Rosa voelt zich in de steek gelaten

Televisie 24 maart 2023

Familie: De avond van Benny en Samira loopt niet zoals gepland

Televisie 24 maart 2023

Wittekerke: Frank wil Nellie opbeuren

Televisie 24 maart 2023

Familie: De hulp van Vanessa wordt ingeschakeld

Televisie 23 maart 2023
Volg ons op sociale media
  • Facebook
Toplinks
  • Ali Express
  • Hema
  • Hema
  • Ali Express
  • Tickets Plopsa
  • Bestel hier uw favoriete boek

MUDOO brengt je dagelijks het laatste nieuws over de Vlaamse televisie- en radiozenders en streamingplatformen op uw scherm.

  • Over ons
  • Vacatures
  • Contacteer ons
  • Adverteren
  • Cookie-instellingen
  • Privacy Policy
Facebook RSS
Copyright © 2017 - 2023 Showcomm BV - De Smedt Peter.

Geef een zoekterm in en druk op Enter om te zoeken. Druk op Esc om te annuleren.