Finalisten duelleren voor volgende ster

Meat & Griet, TJOP’S en Table’O hebben nog maar net hun intrek genomen aan zee als Evi Hanssen hen verrast met een boodschap: het finaletrio zal binnenkort worden uitgedund. De eindstrijd wordt door slechts twee pop-ups uitgevochten. De jury zal beslissen welke pop-up als eerste rechtstreeks doorgaat naar de finale en dat doen ze onder andere door de duo’s aan drie proeven te onderwerpen. Elk duo komt tegenover elkaar te staan om zoveel mogelijk overwinningen thuis te halen.

Het eerste duel wordt beslecht tussen Meat & Griet en Table’O. Zij moeten zich bewijzen in een roomijsproef. Volgens Daniela en Mitchell een kolfje naar hun hand, dankzij hun Italiaanse roots. Het koppel is dan ook uit op een revanche na hun vorige nederlaag tegen Kortrijkse buren Yannick en Leena. Maar net voor de opdracht van start gaat, slaat het noodlot toe bij Mitchell. Hij heeft de vorige avond zijn voet omgeslagen en de pijn is niet langer te harden. Hij moet naar de spoeddienst en laat Daniela noodgedwongen alleen achter voor het duel.

Het weer is de duo’s wel gunstig. Door de stralende dag zijn de bijzondere ijscreaties van Yannick en Leena en Daniela in een mum van tijd uitverkocht. Peter Pattyn, één van de beste ijsmakers van de kust, heeft ook zijn smaakpapillen aan het werk gezet. Hij heeft het ijs van beide duo’s nauwgezet beoordeeld en maakt de winnaar van de eerste proef bekend…

Tijdens de middagservice valt bij Daniela en Mitchell opnieuw alles in de plooi. Hun problemen met de communicatie zijn van de baan en dat zorgt voor een vlotte service. Ook bij Yannick en Leena verloopt alles feilloos. Yannick heeft een nieuwe inkomstenbron gecreëerd door een aperitiefhoekje te maken in hun pop-up, een bijzonder lucratief idee. Bij Karel en Birger loopt de service stroef. Birger is een tijd lang nergens te bespeuren en dat leidt tot lange wachttijden en hongerige klanten. Maar die problemen zijn snel vergeten wanneer TJOP’S bekend volk over de vloer krijgt: de jongens van Buurland. De leden van de pas gevormde popgroep hebben een bijzondere boodschap bij.

Mijn Pop-uprestaurant 2017, donderdag 13 april om 20.35 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.