Quantcast
Netflix

Franse meesterdief ‘Lupin’ verbreekt records op Netflix

In tijden van ‘in ons kot blijven’ is Netflix populairder dan ooit. Zowel ‘Bridgerton’ als ‘The Queens Gambit’ konden elk 63 miljoen abonnees bekoren, maar de Franstalige serie ‘Lupin’ springt met maar liefst 70 miljoen kijkers haasje over. Het geheim? Spanning, mysterie en een charmante dief in hartje Parijs.

Bloedstollende series, komedies, een potje schaken of een zeemzoet romantisch drama, Netflix heeft het allemaal. Naast topreeksen als ‘The Queens Gambit’ en ‘Bridgerton’ die momenteel het meest besproken zijn, mag ook ‘Lupin’ zich aan het lijstje toevoegen. De nieuwe Franstalige kraskraker over meesterdief Arsène Lupin heeft al meer dan 70 miljoen abonnees bereikt. Het is de eerste Franstalige serie die een plekje in de top 10 van de best bekeken Netflix series heeft bemachtigd.

‘Lupin’ vertelt het verhaal van Assane Diop, een tiener die zijn vader verliest na beschuldiging van een niet gepleegde misdaad. Om zich te wreken vindt hij vijventwintig jaar later inspiratie in de boeken over meesterdief Arsène Lupin. Wat volgt is een kat-en-muisspel vermomd in de meest uiteenlopende gedaantes.

Hoofdpersonage Assane Diop wordt vertolkt door Omar Sy, bekend van zijn rol als Driss in ‘Les Intouchables’.

‘Lupin’ seizoen 1 is vanaf nu te bekijken op Netflix.

Bekijk de afleveringen van Lupin via deze link.

Toon meer

Gerelateerde berichten