Quantcast
Film

Hilde De Baerdemaeker en Johan Heldenbergh in nieuwe film: Mijn vader is een saucisse

Actrice Hilde De Baerdemaeker en acteur Johan Heldenbergh spelen de hoofdrollen in de nieuwe film: Mijn vader is een saucisse. Het zal de eerste Vlaamse film zijn die uitkomt op 19 mei, onder voorbehoud van de heropening van de cinemazalen.

Met de heropening van de cinema’s zal de eerste Vlaamse film: Mijn vader is een saucisse, in de cinema te zien zijn.
De feelgood-film is het speelfilmdebuut van regisseur Anouk Fortunier. De hoofdrollen worden vertolkt door Johan Heldenbergh, Hilde De Baerdemaeker en Savannah Vandendriessche. Mijn vader is een saucisse vertelt het verhaal van een prettig gestoorde familie. Wanneer vader Paul in een bevlieging zijn job als bankier opgeeft om acteur te worden, is zijn vrouw daar niet tevreden mee. Bovendien is zijn dochter Zoë de enigste die in hem gelooft. Daarnaast steunt ze hem en volgt hem mee in het gekke avontuur.

Bekijk hieronder de trailer van de film:

De cast en regie

Na internationale projecten als The Zookeeper’s WifeThe Hummingbird Project en Quo Vadis, Aida? vertolkt Johan Heldenbergh opnieuw een hoofdrol in een Vlaamse film. Het is zijn tweede Vlaamse hoofdrol na The Broken Circle Breakdown. Hilde De Baerdemaeker was recent nog te zien in Beau Séjour en Coppers en Savannah Vandendriessche is bekend van Rosie & Moussa. Ook Frank Focketyn, Jade De Ridder, Ferre Vuye en Chokri Ben Chikha spelen een belangrijke rol. Het scenario is geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem (Aanrijding in MoscouZagros) en is gebaseerd op de het boek Mon père est une saucisse van Agnès de Lestrade.

Regisseur Anouk Fortunier kreeg veel internationale aandacht met haar kortfilm Drôle d’Oiseau. Die film was geselecteerd op verschillende festivals. Met Drôle d’Oiseau won Anouk de Publieksprijs op Film Fest Gent en de Wildcard op het Kortfilmfestival in Leuven.

Productie

Mijn vader is een saucisse is een productie van Dries Phlypo voor A Private View in coproductie met het Nederlandse productiehuis The Film Kitchen en het Duitse Leitwolf Filmproduktion. De film onder andere de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Eurimages, Het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive.

De filmrelease van Mijn vader is een saucisse is voorzien op 19 mei onder voorbehoud van de heropening van de Belgische cinemazalen.

Toon meer

Gerelateerde berichten