De hoogtepunten uit Het huis met Pascale Naessens: “Paul is niet mijn coach”

ByLisa Paulussen

24 januari 2017

Vanavond sloot Pascale Naessens de deuren van Het huis als laatste gast van dit seizoen. De ex-omroepster en schrijfster vertelde er onder andere over de dood van haar vader, over haar relatie met Paul Jambers, en natuurlijk haar visie op voeding. 

Ontdek hieronder de hoogtepunten uit de laatste aflevering van Het huis, met Pascale Naessens.

1 Je eigen boeken kopen

Wanneer Eric Pascale gaat ophalen bij haar thuis, stoot hij op een kamer vol kookboeken. Die van Pascale.

Ik koop altijd minstens honderd van mijn eigen boeken. Ooit heeft Piet Huysentruyt gezegd: “Later zijn ze niet meer te krijgen en dan he je er spijt van!”

2 Klagen bij Delhaize omdat haar boek niet in de rekken staat

Vroeger was Pascale vooral bekend als “vrouw van”. Nu heeft ze haar eigen naam gemaakt.

Ik had even goed kunnen zeggen: “Ik heb het hier goed, ik hoef niets te doen.” Maar ik herinnerde mij dat Paul soms tegen me zei: “Jij bent wel ambitieus” en ik vond dat heel negatief.

Pascale heeft nu wel beseft dat ze ambitie heeft. Toen ze in Delhaize ontdekte dat haar kookboek er niet lag, stuurde ze zelfs een mail om hierover te klagen. Maar ze kookt toch vooral voor zichzelf:

Het is ontstaan voor mezelf. Maar op een bepaald moment denk je: “Hmm, misschien kan ik hier iets mee doen. En dan begint de ambitie.”

3 “Een aantal tegenstrijdigheden”

“Is het probleem met voedsel niet dat de visie ongeveer elke 15 jaar verandert?” vraagt Eric.

Nee, da’s niet waar. In details wel, er zijn een aantal tegenstrijdigheden, maar als je het volledige plaatje ziet, zie je dat er een oudere visie is die al dateert van in de jaren ’70, en een nieuwe. Ik kan me inbeelden dat als je maar deeltjes van het volledige plaatje bekijkt, het heel verwarrend is.

Ik twijfel niet aan mijn visie. Dit is niet uit de lucht gegrepen, hier zijn studies over gedaan.

4 “Paul is niet mijn coach”

Tijdens het middageten vertelt Pascale over haar relatie met Paul Jambers.

Paul is niet mijn coach, hij is mijn lief. Ik vind zijn mening wel belangrijk: als ik een tekst schrijf, laat ik het als eerste door Paul nalezen. Ik ben nieuwsgierig wat hij ervan vindt. Paul kan niet mijn coach zijn, onmogelijk. Paul is mijn man, mijn lief, mijn vriend, maar niet mijn coach. Dat gaat niet. Ik ga niet in bed met mijn coach, hè!

5 “Ik heb de urne van mijn vader gedraaid”

 

Ook tijdens haar verblijf in Het huis kan Pascale haar hobby’s niet missen: ze maakt een keramische kom voor Eric. Intussen vertelt ze over hoe ze zelf de urne van haar vader maakte:

Ik zou de keramiek niet meer kunnen missen. Ik kom ervan tot rust.

Ik heb de urne van mijn vader gedraaid. en dat was het meest magische. De tranen staan letterlijk in de keramiek zelf. Ik kreeg een extra dimensie, je bent heel gefocust, je bent een brok emotie. en dat lukt perfect.

Hij wist niet dat ik dat zou doen, maar hij wist wel natuurlijk… dat het goed zou zijn.

6 “Ik was onderweg naar Paul om er een punt achter te zetten”

In de jeugdkamer vertelt Pascale dat haar relatie met Paul niet altijd op begrip kon rekenen:

Ik herinner me nog dat ik op een bepaald moment dacht: “Goh, het is misschien wel moeilijk.” Ik had een goede fles wijn gekocht met het idee om er een punt achter te zetten. Ik was onderweg naar Paul om er een punt achter te zetten. Maar toen dacht ik onderweg: “Waarom zou ik dat nu doen, dit is mijn leven en ik zie die man graag!” Dus heel de rit had ik iets van: “Natuurlijk, we gaan ervoor!”

Ik heb Paul nooit verteld dat ik zoveel negatieve reacties kreeg. omdat ik niet wilde dat dat een rol zou spelen in onze relatie.

7 Bruce Willis

Pascales twee goede vriendinnen Katrijn en Ingrid komen langs als verrassingsgasten. Ze zijn al vriendinnen sinds hun zesde. Wanneer ze over vroeger praten, haalt Pascale een verhaal op over toen ze model was:

Bruce Willis nodigde ons uit om een glas te komen drinken bij hem. Wij wilden natuurlijk meegaan. De eerste ontgoocheling al: er stond een bus vol modellen! In zijn hotel waren vooral echt modellen die zich op Bruce Willis smeten, tegen hem aan het hunkeren waren.

8 Ontbijt aan huis

De volgende ochtend komt Paul langs om een uitgebreid ontbijt te maken.

Pascale: Ik had nooit verwacht dat hij dat zou doen.

Paul: Ik maak iedere dag het ontbijt, zelfs vandaag.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.