Quantcast
Film

Howling wint prijs voor Beste Internationale Kortfilm in Palm Springs

Howling van Laura Van Haecke heeft afgelopen nacht de Prijs voor Beste Internationale Kortfilm gewonnen op het Palm Springs International ShortFest. Bij ons was Howling eerder al te zien op het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven en op Film Fest Gent. De film werd geproduceerd door Ellen De Waele voor Serendipity Films.

Op het programma van het Palm Springs International ShortFest stonden dit jaar vier kortfilms uit Vlaanderen. Naast Howling stonden ook Versailles van Hyun Lories, Stephanie van Leonardo Van Dijl en Eighteen van Olivier Lambrechts en Dimitri Baronheid op het programma.

Howling volgt de negenjarige Bo die samen met haar moeder en haar halfzus Rani naar het platteland verhuist. Terwijl Rani de weekends bij haar vader doorbrengt, laat Bo’s vader het keer op keer afweten. In het landschap van uitgestrekte velden is Bo op zichzelf aangewezen en wordt ze onafhankelijker.

Stephanie, Howling en Achttien kwamen tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

Toon meer

Gerelateerde berichten