Quantcast
KidsNajaar 2021Sport

Imke Courtois gaat op zoek naar De Strafste Sporter

In het nieuwe Ketnet-programma De Strafste Sporter gaat topsporter en voetbalanaliste Imke Courtois op zoek naar de strafste sporter, tussen acht jonge talenten die stuk voor stuk uitblinken in hun sport. Elke week leren ze één van de acht sporten en nemen ze het tegen elkaar op voor punten. Wie wordt De Strafste Sporter 2021?

Imke Courtois is presentatrice van dienst in De Strafste Sporter. Acht weken lang staat elke week één sport en één straffe sporter centraal. Hij of zij leert samen met een hulpcoach drie basics aan de medesporters en op het einde van de tweede dag volgt er een wedstrijd. Wie na acht weken bovenaan het klassement staat, wint het programma en kroont zich tot de Strafste Sporter.

Het programma legt niet enkel de focus op wie het snelste is, maar ook wie het meeste heeft opgestoken van de trainingen, wie de juiste techniek toepast en hoe de kandidaten omgaan met hun tegenslagen.

“Het is een eer om tussen die jonge talenten te staan. Hun drive en plezier tijdens het leren van de verschillende sporten is fantastisch om te zien. Ook ik word nog elke keer door hen verrast!”

Imke Courtois

Ontdek hieronder de acht kandidaten:

Julie Geers, 13 jaar uit Erondegem – BMX

Julie is één van dé talenten in BMX race en won op 9-jarige leeftijd al een bronzen medaille op het WK in Amerika. Ondertussen heeft ze reeds deelgenomen aan verschillende races over de hele wereld en op Europees niveau en droomt ze er van om elite sporter te worden.

Diete Verheyen, 13 jaar uit Merksplas – Boogschieten

Diete is al sinds kinds af aan bezig met pijl en boog en schiet tijdens wedstrijden meer dan 70 pijlen over een afstand van 40 meter in de de blazoen. Ze werd al drie keer Vlaams kampioen en afgelopen zomer werd ze Belgisch Kampioen bij de benjamins.  

Tjorven De Vuyst, 12 jaar uit Torhout – shorttrack

Tjorven zijn grootste passie is shorttrack, een discipline binnen de schaatssport waarbij er op een ovale baan hard gereden wordt.

Justin De Man, 12 jaar uit Lievegem – roeien

Justin heeft zijn passie voor roeien meegekregen van zijn ouders. Ondertussen heeft hij al een aantal gouden medailles gewonnen tijdens verschillende nationale roeiwedstrijden. Zijn grote droom is om ooit op de Olympische Spelen te strijden voor een gouden medaille.

Thyra De Vleesschauwer 13 jaar uit Wilrijk – fighting

Thyra beoefent de sport fighting, een combinatie van drie verschillende vechtsporten; Judo, Karate en Jiu-Jitsu. Afgelopen jaar werd ze Belgisch Kampioen en won ze het goud op het Kodokan Open.

Toon Frans 13 jaar uit Zoersel – tumbling

Toon is één van dé tumbling toptalenten van het land en al twee jaar op rij Vlaams Kampioen bij de junioren. Hij heeft de ambitie en traint, zodat hij zich volgend jaar kan kwalificeren voor het WK.

Amber Hennes 13 jaar uit Langdorp – paardrijden dressuur

Amber en haar paard Allegro betreden elke dag samen de piste. Het duo kroonde zich vorig jaar opnieuw tot Belgische Kampioen.

Nabor Samari 12 jaar uit Gentbrugge – breaking

Nabor beweegt graag en kan zijn energie en creativiteit kwijt in breaking. Met zijn onvoorspelbare powermoves en creatieve impulsen bouwt hij nu al aan een bijzondere break-carrière.

De Strafste Sporter is een productie van De Mensen voor Ketnet.

De Strafste Sporter, vanaf zaterdag 6 november 2021 om 9.10 uur op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Toon meer

Gerelateerde berichten