Quantcast
Televisie

Inspecteur Thomas uit Helden van Hier: Politie Oostende wil met puppy Storm bij hondenbrigade

Morgen maken de kijkers in Helden van Hier: Politie Oostende kennis met de puppy Storm, onafscheidelijk met inspecteur Thomas, zijn baasje en vaste hondenbegeleider.

Thomas was eigenlijk met een andere hond – Sam – aan de opleiding voor de hondenbrigade gestart, maar helaas werd die niet veel later aangereden.

“Op het moment dat Sam is gestorven, is er een stuk van mezelf gestorven. Sam was mijn beste vriend en zal altijd mijn beste vriend blijven.”

inspecteur Thomas

Maar zonder hond kon Thomas zijn werk niet doen, dus kwam Storm in the picture. Thomas selecteerde hem uit een nest in Zuid-Frankrijk.

“Storm is vier maanden nu. Van sinds hij bij mij zit, gaat hij mee op patrouille. Vooral voor gewenning en om nieuwe indrukken op te doen. Daar kan hij dan later nooit meer bang van worden”.

inspecteur Thomas

Na volgende zomer is de opleiding van Storm ingepland en tegen begin 2023 hoopt Thomas een gebrevetteerd patrouillehond begeleider te zijn. Op de ‘National K9-Day’ einde augustus in Koksijde, was Thomas ook van de partij met pup Storm. Ze deden mee aan een spektakulaire landingsoperatie vanuit de Noordzee.

Helden van Hier: Politie Oostende, woensdag 27 oktober 2021 om 20.35 uur bij VTM en op VTM GO.

Toon meer

Arno Tierens

Redacteur

Gerelateerde berichten