Quantcast
Rode Neuzen Dag

Jens Dendoncker geeft een persoonlijke boodschap voor Rode Neuzen Dag

Jens Dendoncker heeft een moeilijk jaar achter de rug en naar aanleiding van Rode Neuzen Dag doet hij zijn verhaal aan zijn goede vriend Johan Terryn: Het kan iedereen overkomen, praat erover en zoek professionele hulp.

Bij de start van het vierde seizoen van Hoe Zal Ik Het Zeggen? blikte Jens Dendoncker in een korte video terug op de manier waarop hij de opnames had ervaren. Hij vertelde ook over zijn depressie, waar hij nog steeds mee worstelt, maar het gaat ondertussen beter.

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag reconstrueert hij samen met Johan Terryn wat er een jaar geleden gebeurde toen hij bewust uit de schijnwerpers stapte. Hoe hij de controle over zijn lichaam kwijtraakte, hoe hij omging met angstaanvallen en hoe hij zich voelde tijdens zijn opname in een instelling. Jens werd drie maand lang intensief begeleid.

In het kader van de Rode Neuzen Dag-campagne van vorig jaar vond ik het heel belangrijk om hiermee naar buiten te komen. Als ambassadeur van Rode Neuzen Dag vond ik het niet kunnen om even van de aardbol te verdwijnen zonder erover te communiceren. Dat voelde heel verkeerd aan voor mij.” 

Jens Dendoncker

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag wil hij vooral een boodschap meegeven aan mensen die in een gelijkaardige situatie zitten:

Het kan écht iedereen overkomen. Spreek erover en wacht niet om professionele hulp in te roepen. Want het helpt niet om de eerste signalen te negeren, integendeel: dan krijg je het later dubbel en dik terug. Dus probeer om de eerste signalen niet te verdoezelen of weg te moffelen maar er net heel goed naar te luisteren.”

Jens Dendoncker

Bekijk hieronder het gesprek tussen Jens en Johan Terryn:

Lees ook: Coronaveilig alternatief voor Rode Neuzen Dag On Tour

Toon meer

Gerelateerde berichten