Met veertien seizoenen van ‘Dagelijkse kost’, 3.000 recepten en 30 kookboeken op de teller zoekt tv-kok Jeroen Meus verse culinaire inspiratie over de grens in het nieuwe VRT1-programma ‘De mosterd van Meus’.
Maar programma’s maken over eten is niet het enige wat Jeroen kan op televisievlak. Zo presenteerde hij ook al ‘Dagen zonder broer’, over verlies en rouwverwerking, en trad hij aan als quizmaster in ‘Twee tot de zesde macht’. Aan Story vertelt hij hoe het komt dat hij al zoveel verschillende dingen in zijn leven heeft gedaan.
“Ik zeg zo vaak mogelijk ‘ja’ tegen alles wat zich aandient in het leven. Dat is een beetje mijn handelsmerk”, legt Jeroen uit. “Daarom kan ik ook paardrijden en duiken. Ik probeer immers zo veel mogelijk te proeven van alles. Dat heeft te maken met gulzigheid, en interesse. Ik heb maar één leven. Dat is al zo kort en ik wil er alles uithalen”, zegt hij. “Ik doe dan ook alles in functie van later nergens spijt van te moeten hebben. Maar ik maak mijn keuzes wél weloverwogen”, benadrukt Jeroen.