Jeroen Meus bladert samen met Dag Allemaal door zijn nieuwste boek: ‘Feest!’ Een kerstkookboek. “Het allereerste in België!” zegt hij vol trots. Waarna hij al snel begint te vertellen over hoe hij en zijn broers als kind kerstavond doorbrachten bij hun bomma en bompa langs moederszijde in West-Vlaanderen.
“We gingen altijd een beetje vroeger, want de kroketten moesten nog gepaneerd worden. Op het menu stond altijd hetzelfde: ‘bommasoep’, een dikke groentesoep, en kalkoenbillen. Mijn bomma kon zeer goed koken, mijn talent heb ik van haar, denk ik”, vertelt de tv-chef. “Zij had nog een frietketel zonder thermostaat, zij stak daar gewoon haar vinger in om te voelen of de olie heet genoeg was”, lacht Jeroen.
“Mijn broers en ik bleven dan ook altijd slapen bij bomma en bompa, met ons drieën in één groot bed. Het was daar koud en we waren een beetje bang in dat oude huis, dat kraakte en altijd een beetje naar de gasboiler rook. Maar ’s anderendaags was het dan opnieuw feest, deze keer met het deel van de familie dat er op kerstavond niet bij kon zijn”, besluit hij zijn trip down memory lane.