Jeroen Meus: “Mijn talent heb ik van haar”

ByLisa Paulussen

3 december 2024
Foto: VRT

Jeroen Meus bladert samen met Dag Allemaal door zijn nieuwste boek: ‘Feest!’ Een kerstkookboek. “Het allereerste in België!” zegt hij vol trots. Waarna hij al snel begint te vertellen over hoe hij en zijn broers als kind kerstavond doorbrachten bij hun bomma en bompa langs moederszijde in West-Vlaanderen.

“We gingen altijd een beetje vroeger, want de kroketten moesten nog gepaneerd worden. Op het menu stond altijd hetzelfde: ‘bommasoep’, een dikke groentesoep, en kalkoenbillen. Mijn bomma kon zeer goed koken, mijn talent heb ik van haar, denk ik”, vertelt de tv-chef. “Zij had nog een frietketel zonder thermostaat, zij stak daar gewoon haar vinger in om te voelen of de olie heet genoeg was”, lacht Jeroen.

“Mijn broers en ik bleven dan ook altijd slapen bij bomma en bompa, met ons drieën in één groot bed. Het was daar koud en we waren een beetje bang in dat oude huis, dat kraakte en altijd een beetje naar de gasboiler rook. Maar ’s anderendaags was het dan opnieuw feest, deze keer met het deel van de familie dat er op kerstavond niet bij kon zijn”, besluit hij zijn trip down memory lane.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.