Quantcast
Kids

Ketnet pakt in september uit met nieuwe programma’s en fictiereeksen

Bij de start van het nieuwe schooljaar staat Ketnet klaar met gloednieuwe programma’s en fictiereeksen. Vanaf 1 september zijn 3Hz en Schijtluizen te zien op de zender en vanaf woensdag 8 september mag de nieuwe en spannende fictiereeks Gamekeepers het rijtje vervoegen.

Ontdek hieronder meer info over de nieuwe fictiereeksen 3Hz en Gamekeepers en het nieuwe programma Schijtluizen:

3Hz

In 3Hz gaat Felix (Junes Callaert) op een akoestische tijdreis naar het verleden, tussen het jaar 1989 en 2021. Met zijn vintage walkman luistert hij naar het verleden en gaat hij samen met zijn vrienden op zoek naar antwoorden over de dood van zijn moeder. Zo ontdekt hij een milieuschandaal, want illegaal gedumpt afval uit de jaren ’80 bedreigt hun dorp. Wat volgt is een zoektocht naar antwoorden om op tijd een ramp te voorkomen.

De reeks kan alvast rekenen op een sterke cast met: Junes Callaert (Felix), Stan Van Samang (vader van Thomas), Ann Tuts (oma Jos), Arthur Hermans (Sammy), Maja Azila (Noor) en Cécile Enthoven (Ella).

“Op de set mogen staan met die bende talenten is een geruststelling; we zitten voor een aantal jaar op rozen wat acteurs en actrices betreft. En dan zo een fijne scenario’s mogen spelen maakt van de reeks als acteur ronduit een genot.

Stan Van Samang

“Het is de eerste keer dat ik in een grote fictiereeks mag meespelen. Het is super om op set te staan en mij te amuseren met Arthur, Maja en Cecile. Eigenlijk met de hele ploeg! We leren ook veel van de volwassen acteurs, Stan, Ann en Emilie. Die zijn (gelukkig) geduldig en geven tips.

Junes Callaert

De muziek uit de reeks is gecomponeerd door Jimmy Dewit en Cedric Engels en ook het nummer Stay van The Scabs speelt een belangrijke nostalgische rol.

3Hz, vanaf woensdag 1 september op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Schijtluizen

In Schijtluizen gaat Ketnet-wrapper Sien Wynants op pad om meer te weten te komen over dieren en planten van bij ons. Ze ontmoet kenners van Natuurpunt die alles weten over de dieren en platen en brengt telkens één van haar vier Schijtluizen mee: Nidal Van Rijn, Naomi Janssens, Thomas De Smet en Aaron Blommaert. In de naam van de wetenschap laten zij zich bijten, steken of prikken om te kijken wat er gebeurt en wat ze moeten doen.

“Schijtluizen maken was de perfecte combinatie van leerrijk, spannend en grensverleggend. De hele opname keek je tegelijk reikhalzend en angstvallig uit naar de beet of prik, en op het einde van de dag had je zo maar eventjes massa’s bijgeleerd. Het waardevolste vind ik dat ik een stuk minder bang de natuur in ga, de meeste insecten zijn echt wel banger van jou dan jij van hen. Enkel spinnen, die moeten nog steeds niet te dichtbij komen.

Sien Wynants

Schijtluizen is een samenwerking tussen Ketnet en Natuurpunt en is gebaseerd op het Deense format Bijten, steken, prikken van DR Ultra. V

Voor deze reeks werkt Ketnet samen met kenners van Natuurpunt: Gina Coorevits, Joeri Cortens, Koen Kohlbacher en Rosan Heremans,. Zij brengen de Ketnetters heel wat bij over dieren en planten als de hoornaar, roodwitte celspin, mug, ringslang, netel, veenmol en kreeft. Tijdens de opnames werden de Schijtluizen bijgestaan door drie dokters: Yolanda HuServaas Bingé en Anhtje Jans

Schijtluizen, vanaf woensdag 1 september op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en via de Ketnet-app.

GameKeepers

GameKeepers is een spannende reeks waarin de hoofdpersonages Sari (Naomi Janssens) en Mats (Andres Doise) in elke aflevering een andere game uit het brein van GameMaster Cordelia moeten winnen om de wereld te beschermen tegen de totale ondergang. Sari en Mats, wonen samen met een aantal andere studenten in Villa Forêt, onder de hoede van de vreemde conciërge Jacob.

Naast schoolwerk en plezier maken, zijn Sari en Mats de GameKeepers van Game Quest, een computerspel dat verborgen zit in de villa en telkens opnieuw gespeeld en gewonnen moet worden. Als ze verliezen breekt GameMaster Cordelia los uit het spel en worden er slechte krachten op de wereld losgelaten.

“GameKeepers combineert de fantasierijke wereld van het gamen met het alledaagse leven van tieners, hun gevoelens en hun zoektocht naar zichzelf. Beiden zijn heel herkenbaar voor ons publiek. Het is een reeks vol actie, spanning en humor die toont hoe kinderen boven zichzelf kunnen uitstijgen als ze met elkaar samenwerken. Met GameKeepers geven we ook opnieuw kansen aan jong talent om mee te werken aan een grote fictieproductie, samen met ervaren acteurs.”

 Annemie Gulickx, netmanager Ketnet

De cast bestaat uit jonge en talentvolle acteurs, zoals: Naomi Janssens (Sari), Andres Doise (Mats) Erik Burke (Jacob), Jamie Sou (Lelia), Manou Jue Cardoso (Lizzy), Antar Latifine (Idris), Mathias Mesmans (Quinten) en Jozefien Grossen (Pepper).

GameKeepers is een coproductie van Ketnet en Studio 100.

GameKeepers, vanaf woensdag 8 september wekelijks op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Toon meer

Gerelateerde berichten