Quantcast
FictieKids

Ketnet-reeks Hoodie verovert de wereld met parkour

Bijzonder nieuws voor Ketnet. De fictiereeks Hoodie werkt aan een internationaal parcours. Het spannende heldenverhaal zal in meer dan 70 landen worden uitgezonden, ook buiten Europa.

Hoodie scoorde al bij de Ketnetters, maar intussen gooit de reeks ook internationaal hoge ogen. Hoodie is verkocht aan streamingdiensten zoals Amazon Prime en Videoland, en de publieke omroep RTBF. Naast Duitsland, Nederland, Frankrijk, Slovenië en heel wat andere Europese landen, wordt de reeks ook uitgezonden in verschillende Afrikaanse landen.

Parkour

Hoodie draait om de zestienjarige Pieter, een gepassioneerd traceur, die zijn parkourtalent gebruikt als een moderne Robin Hood. Samen met zijn vrienden bestrijdt hij criminaliteit in zijn Brusselse wijk. Naast ervaren rot Inge Paulussen bestaat de cast uit jonge talenten als Maarten Cop, Lotte Stevens, Armin Mola, Ahlaam Teghadouini en Iliass Dennoune. De regie ligt in handen van Senne Dehandschutter, Olympia Allaert en Anthony Nti. Het creatief team werd geleid door showrunner Nine Cornelissen.

Hoodie in het Duits

Hoodie wordt voor deze internationale verkoop gedubd in het Duits, Frans en Sloveens. Bekijk hier al een voorproefje hoe het Brussels in de Duitse taal klinkt:

Deze week loopt op Ketnet het tweede seizoen van Hoodie op zijn einde. Ondertussen wordt het derde seizoen ingeblikt. Dat is in het voorjaar van 2022 te zien op Ketnet.  

Bekijk seizoen 1 en 2 van Hoodie op Ketnet.be, in de Ketnet-app, en VRT NU.  Hoodie is een coproductie van Ketnet en Hotel Hungaria met de steun van VAF/Mediafonds, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Belgische Tax Shelter maatregel. De internationale distributeur van Hoodie is ZDF Enterprises.

Toon meer

Arno Tierens

Eindredacteur

Gerelateerde berichten