Quantcast
Televisie

Kevin Janssens in Het huis: “Ik heb een enorme bewijsdrang”

Na Eddy Planckaert en Marco Borsato maakt Kevin Janssens zijn opwachting in Het huis. Kevin heeft normaal een hekel aan interviews, maar in Het huis geeft hij een inkijk in zijn leven en dat zorgt voor een verrassend en kwetsbaar portret: “Ik heb een enorme bewijsdrang.”

Wanneer Eric Goens aankomt bij het huis van Kevin in Antwerpen, is hij een halfuur te laat en zo is ook meteen de toon gezet: “Een halfuur te laat. Ik ben van de stipte soort. Ik kan niet tegen laatkomers.” Nadien rijden ze naar Het huis, waar Kevin meteen een duik neemt in het zwembad. Hij kan na lange tijd nog eens vierentwintig uur ontsnappen aan zijn drukke leven, want in zestien jaar tijd speelde hij mee in maar liefst zeventien films en negentien series.

Tijdens zijn verblijf in Het huis laat Kevin in zijn leven en jeugd kijken. Er zijn weinig mensen die het weten, maar zijn echte naam is Kevin Roels. Zijn ouders verlieten elkaar toen hij drie jaar oud was, maar zijn moeder vindt al snel terug de liefde bij Kevins huidige stiefvader die hem ook geadopteerd heeft.

Voor zijn naamswijziging zag hij zijn biologische ouders terug in de rechtbank en dat werd een pijnlijk weerzien. “Mijn biologische vader en zijn moeder waren daar. Hij keek niet naar mij, maar mijn oma stapte naar mij om te vragen waar ik in godsnaam mee bezig was.”

Kevin is vastbesloten en verandert zijn naam van Roels naar Janssens. Wanneer zijn biologische vader jaren later sterft, breekt Kevin alsnog. “Mijn moeder vertelde me net voor een theatervoorstelling dat hij overleden was. Ik heb die avond mijn verdriet gebruikt in dat stuk.” 

Grootse plannen

Zijn acteerdroom kreeg al op jonge leeftijd vorm, toen hij in de videotheek van Stabroek ging werken. “Alles waarvan ik droomde, was daar gewoon. Ik moest en zou acteur worden. Ik wist dat het ging lukken. Ik had een enorme bewijsdrang tegenover mijn vader. Hij wou me niet en ik moest dus ik bewijzen wat ik kon.”  

De euforie was groot toen hij in 2006 zijn grote filmdebuut maakte in Windkracht 10. Bijgevolg werden alle rekken van de videotheek in Stabroek vol gezet. De persoon die daar voor verantwoordelijk was, was ook de verrassingsgast in Het huis.

Liefdesperikelen 

In de kinderkamer toont Kevin zich van zijn meest kwetsbare kant. De liefde voor zijn moeder kent geen grenzen. Eens terug op het zonnige terras, blikt Kevin vooral vooruit op zijn toekomst: “Veel vrienden zijn jonger, maar hebben wel stabiliteit in hun privéleven. Ik benijd hen daarvoor. De schrik om alleen te blijven, is er wel.” 

Welke rol heeft Marc Van Eeghem gespeeld in het leven van Kevin? Welke opmerkelijke betekenissen schuilen er achter zijn tattoos? Waar maakte Kevin zijn regiedebuut? En wat deed hij om zeventien kilogram bij te komen voor zijn rol in De Patrick? We kennen de antwoorden in een nieuwe aflevering van het Huis.

In de volgende afleveringen ontvangt Eric Goens in Het huis tv-icoon Wendy Van Wanten, Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, presentator Mathias Coppens, sportjournalist Aster Nzeyimana en televisiefiguur Ingeborg Sergeant. 

Het huis is een programma van Bargoens voor Eén. 

Het huis met Kevin Janssens, dinsdag 9 november 2021 om 20.40 uur op Eén. 

Lees ook: Marco Borsato legt ziel bloot in Het huis: “Alles komt goed”

Toon meer

Gerelateerde berichten