Quantcast
MuziekNajaar 2021

Klara pakt uit met nieuw programma over neoklassieke muziek

Vanaf vrijdag 29 oktober dompelen Klara presentatoren Tom Soetaert en Niels Van Paemel de luisteraar onder in de neoklassieke muziek met het nieuwe programma Nachtbaders.

Om rustig aan het weekend te beginnen zet Klara, vanaf vrijdag 29 oktober, elke vrijdagavond neoklassieke muziek in de kijker in Nachtbaders. Onder andere nummers van Max Richter, Bon Iver, Sigur Rós, Nils Frahm en Jóhann Jóhannson zullen tijdens het programma worden gedraaid.

“Op een zondagochtend werd ik opgebeld door Niels, die ik al een tiental jaar ken. Hij is saxofonist bij NAFT (techno met blazers) en indierockband Winterfort, ik speel piano bij OUTER en Sohnarr, twee groepen met meer klassieke invloeden. Omdat mijn muziek daar wel veel raakvlakken mee heeft, belde hij me op en stuurde de dag zelf nog een mail naar Klara-nethoofd Chantal Pattyn.”

Tom Soetaert, muzikant, componist, arrangeur, producer en livemixer

“In Nachtbaders exploreren we onze gedeelde fascinatie voor minimalistische muziek. Muziek die zich niet opdringt, maar te interessant is om op de achtergrond te blijven. Muziek die weinig of geen woorden nodig heeft om te resoneren met onze innerlijke emoties. Die zoektocht start bij pioniers als Nils Frahm, Ólafur Arnalds en Sigur Rós, en graaft verder naar recentere ontdekkingen als Hania Rani, Arooj Aftab, Hiroko Murakami of Hannah Epperson die met veel passie hun eigen werk voorstellen.”

Niels Van Paemel, pedagoog en muzikant

“Het genre is bijzonder populair, maar je hebt kenners nodig om het kaf van het koren te scheiden. We draaiden proef en zie: ik ga voortaan laat op vrijdagavond in mijn bad liggen en kom er pas uit om middernacht. Compleet zen.”

Chantal Pattyn, nethoofd Klara

Nachtbaders, vanaf vrijdag 29 oktober 2021 tot vrijdag 17 december 2021 van 22.00 uur tot middernacht op Klara of in de Klara-app.

Toon meer

Gerelateerde berichten