Klara trekt voor Trojka! naar Rusland met Johan De Boose

ByLisa Paulussen

1 februari 2017

Vanaf zondag 5 februari herdenkt Klara 5 weken lang de Russische revolutie. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat er in Rusland een revolutie plaatsvond, die de wereldgeschiedenis, en ook die van ons, heeft veranderd. Die revolutie is geboekstaafd als de Oktoberrevolutie.

In deze nieuwe 5-delige reeks reconstrueert auteur en Rusland-kenner Johan De Boose deze revolutie maar hij kijkt ook naar wat er zoal voorafging aan die Oktoberrevolutie.

Hij  duikt de geschiedenis in om Rusland, zijn volk en zijn cultuur beter te begrijpen. Van Ivan De Verschrikkelijke tot Nicolaas II,  de laatste van de Romanovs.

Hij belicht de politiek, de literatuur en de gebruiken van dit bijzondere volk. Een meeslepend verhaal vol verlangen, schoonheid en tragiek.

Of zoals iemand ooit zei: “Wie in Rusland woont, leeft in een meeslepend, maar ook verschrikkelijk boek“.

Vanaf zondag 5 februari 2017 doet Johan De Boose dat boek open. Van 18 tot 20 uur bij Klara.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.