Quantcast
Televisie

Kobe Ilsen niet langer presentator van Blind Gekocht

Na één seizoen met presentator Kobe Ilsen, moeten de makers van Blind Gekocht genoodzaakt opzoek naar een nieuwe presentator of presentatrice. De reden? Van de VRT mag Kobe Ilsen niet langer ad interim voor de concurrentie werken. Play4 wenst niet te reageren op het standpunt van de openbare omroep.

Toen Dina Tersago een exclusief contract kreeg bij VTM en Kobe Ilsen tijdens de coronapandemie tijdelijk werkloos was, leende de VRT hem ad interim uit voor het nieuwe seizoen van Blind Gekocht op Play4. Eén seizoen was echter genoeg, want de VRT eist opnieuw de exclusiviteit van Kobe Ilsen op.

De tijdelijke overstap van Kobe volgde vlak na het dubbele exclusiviteitscontract van Peter Van de Veire. Op deze manier mag Peter zowel voor Play4 als voor MNM blijven werken, inclusief als vaste presentator van het Eurovisiesongfestival. Play4 wenst niet te reageren op het standpunt van de openbare openbare oproep.

Niet enkel Kobe, maar ook Danira Boukhriss Terkessidis kreeg te horen dat ze, ondanks het einde van haar talkshow Vandaag op Eén, niet aan de slag kan voor een ander project op Play4.

Voor De Slimste Mens ter Wereld is er geen probleem, maar dit seizoen zullen er geen grote VRT-namen te zien zijn. Of het andere exclusieve VRT-gezicht, Philippe Geubels, opnieuw in de jury mag zitten is nog niet bekend.

Bron: HLN

Toon meer

Gerelateerde berichten