Koekenbak én een shock exit in aflevering 2 van Bake Off Vlaanderen

ByLisa Paulussen

5 september 2017

De baksels van Valerie hadden vorige week de looks, maar niet de smaken. Greet werd de allereerste Beste Bakker, en bakker Dries ging kopje onder. Week twee in Bake Off Vlaanderen en het is al koekenbak. De negen overgebleven bakkers krijgen opnieuw drie opdrachten voorgeschoteld, van het krokante type deze week. Wie bakt de koek die iedereen met open mond achterlaat?

De bakkers beginnen met hun signatuuropdracht. De bakkers maken hun favoriete koekjes, of de koekjes waaraan ze de mooiste herinneringen hebben, maar wie breekt er als eerste, met slechts twee uur de tijd om 10 identieke koekjes te bakken?

Onder de rode lakentjes liggen de ingrediënten voor de schrikwekkende technische proef, die een echte klassieker uit de koekendoos moeten doen verschijnen. De bakkers mogen hun bokkenpootjes insmeren…

© VIER
© VIER

© VIER
© VIER

Het spektakelstuk moet de tent deze week omtoveren tot het Louvre van de Macaron. Drie en een half uur zwoegen in de baktent aan een macaron meesterwerk, dat laat ons toe de bakkers heel wat beter te leren kennen.

90 koekjes, 108 bokkenpootjes en 720 macarons later, is het tijd voor het harde verdict: wie moet al in aflevering 2 de baktent verlaten? Een shock exit, die zowel bij de kandidaat als de andere 8 bakkers hard aankomt…

Bake Off Vlaanderen, woensdag 6 september om 20u35 bij VIER

 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.