Quantcast
Film

Kortfilm Versailles geselecteerd voor Future Frames

De kortfilm Versailles van filmregisseur Hyun Lories is geselecteerd voor Future Frames, een showcase van 10 korte films van jong filmtalent van over heel Europa. De showcase vindt plaats tijdens het Karlovy Vary Film Festival, van 20 tot 28 augustus. Versailles werd in december 2020 reeds bekroond met een VAF Wildcard.

Versailles is het eindwerk van Hyun Lories aan het RITCS. Het is een korte fictiefilm die het verhaal vertelt van Sanaa (23). Ze keert terug naar de wijk waar ze opgroeide, in een poging de draad weer op te pikken met haar zusje Rana (15) en een oude belofte in te vullen.

In een eerste reactie is Hyun Lories opgetogen over zijn selectie voor Future Frames. “Het moeilijkste als maker is misschien wel je cast, crew en jezelf steeds te blijven overtuigen, om er ten volle voor te gaan, daar erkenning voor krijgen doe zoveel deugd en geeft energie voor een volgend project!”, aldus de filmmaker.

Versailles was in 2020 te zien in de Competitie voor Belgische Studentenfilms van Film Fest Gent en op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven, waar hij werd bekroond met een VAF Wildcard Fictie. Vorige maand was de film nog geselecteerd voor het Palm Springs International ShortFest, het grootste festival voor kortfilms in de Verenigde Staten.
 
Future Frames is een initiatief van European Film Promotion (EFP) en het Karlovy Vary International Film Festival (KVIFF). De deelnemers krijgen de kans om hun films te presenteren aan het publiek en aan de aanwezige filmprofessionals in het industrieluik van KVIFF. Ze nemen ook deel aan een intens programma van workshops, masterclasses en ontmoetingen met festivalprogrammatoren, internationale sales agents en filmproducenten.

Future Frames vindt dit jaar plaats van 17 tot 19 augustus.

Toon meer

Gerelateerde berichten