Quantcast
Film

La Civil wint Audacity Award op Festival van Cannes

Op het Festival van Cannes heeft La Civil, het speelfilmdebuut van Teodora Ana Mihai, vanavond de Audacity Award (Prijs voor Durf) gewonnen. De film beleefde eind vorige week zijn wereldpremière in Cannes, als onderdeel van het Un Certain Regard programma van de Officiële Selectie. De film kreeg een minutenlange staande ovatie.

La Civil vertelt het verhaal van Cielo, een Mexicaanse moeder die op zoek gaat naar haar dochter, die wordt gekidnapt door een drugskartel. Wanneer de autoriteiten geen hulp bieden, neemt ze het heft in eigen handen en transformeert ze geleidelijk van een huisvrouw in een wraakzuchtige militant. De hoofdrol wordt vertolkt door Arcelia Ramirez, met bijrollen voor Alvaro Guerrero en Jorge A. Jimenez.

De film is geïnspireerd op waargebeurde feiten van kartelgeweld in Mexico. Aan de productie gingen jaren van intensief onderzoek vooraf. De opnames vonden plaats tijdens het najaar van 2020 in Mexico, in volle coronacrisis.

La Civil is een productie van Hans Everaert voor het Antwerpse productiehuis Menuetto, in coproductie met het productiehuis van de gebroeders Dardenne, Les Films du Fleuve, het Roemeense Mobra Films van Gouden Palm-winnaar Cristian Mungiu en het Mexicaanse Teorema. Achter de schermen werkten onder anderen DOP Marius Panduru en monteur Alain Dessauvage mee aan de film. Cinéart brengt de film dit najaar in de Belgische bioscopen uit.

La Civil heeft de van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en werd ontwikkeld in samenwerking met de Cinéfondation van Cannes en het TorinoFilmLab. Daarnaast kreeg de film ook steun van het Centre du Cinema et de l’Audiovisuel, het Roemeense CNC en het Europese coproductiefonds Eurimages.        

La Civil, dit najaar in de Belgische bioscopen.

Toon meer

Gerelateerde berichten