Quantcast
FilmRecensies

Lady Gaga en Adam Driver schitteren in House of Gucci

Vanaf woensdag 24 november is House of Gucci, met Lady Gaga en Adam Driver in de hoofdrollen te zien in de bioscoopzalen. Wij kregen een exclusieve blik op het waargebeurd drama en delen graag onze impressie.

House of Gucci, geregisseerd door Ridley Scott, vertelt het waargebeurde en schokkende verhaal van de familie Gucci, de oprichters van één van de meest prestigieuze modemerken. Na de hoofdrol in het succesvolle A Star is Born, is Lady Gaga te zien als Patrizia Reggiani, naast de zijde van Adam Driver (The Last Duel), die in de rol kroop van haar partner Maurizio Gucci. Beiden zetten een onwaarschijnlijk sterke acteerprestatie neer, waardoor we meteen voeling krijgen met de personages en het verhaal.

Naast Lady Gaga en Adam Driver zien we ook niemand minder dan Jared Leto (Suicide Squad) (als Paolo Gucci), Al Pacino (The Godfather) (als Aldo Gucci) en Jeremy Irons (Red Sparrow) (als Rodolfo Gucci) in de hoofdrollen. Vooral Jared Leto maakt een ware transformatie als de excentrieke modeontwerper Paolo Gucci. De personages zijn stuk voor stuk sterk neergezet met vlijmscherpe uitspraken en af en toe ook een nodige komische noot.

Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en speelt zich af over een tijdspanne van 25 jaar (van 1970 tot 1995), afwisselend in Milaan, Toscane en New York. Elke tijdspanne en plaats is goed weergegeven in de film, zodat je als kijker altijd weet waar en wanneer het verhaal zich afspeelt. Achter sommige scènes is er ook muziek gemonteerd, die de sfeer van de scènes perfect meegeeft.

De film zelf duurt 2 uur en 36 minuten, maar de sterke verhaallijn, personages en goede spanningsboog en opbouw maken de duurtijd meer dan goed. House of Gucci stelt zeker niet teleur en is een aanrader voor iedereen die van een sterk drama houdt vol plot twists, verrassingen en uitstekende acteerprestaties.

Op het einde van de film komen we ook nog te weten wat er na 1995 met de Gucci-familie en hun imperium is gebeurd.

House of Gucci, vanaf woensdag 24 november 2021 in de bioscoop.

Lees ook: Ontdek de trailer van House of Gucci met Lady Gaga

Toon meer

Gerelateerde berichten