Margriet Hermans verbaast 2 Fabiola in Liefde voor Muziek met ambianceversie van She’s After My Piano

Liefde voor Muziek, met de songs van 2 Fabiola - © DPG MediaLiefde voor Muziek, met de songs van 2 Fabiola - © DPG MediaLiefde voor Muziek, 2 Fabiola

Op maandag 11 april staat het rijke repertoire van powerkoppel Pat Krimson en Loredana van 2 Fabiola centraal in Liefde voor Muziek.

Al meer dan 30 jaar vullen ze als één van de pioniers van de Belgische dancescene ontelbare dansvloeren met aanstekelijke beats, een unieke sound en teksten die in ieders hoofd blijven hangen. En dat 2 Fabiola draait om dance vibes heeft ook Margriet Hermans begrepen. Zij bijt de spits af en doopte de iconische monsterhit She’s After My Piano om tot het ambiancenummer Lekker Blijven Hangen“Ik wou dit heel graag doen en ik heb er mijn eigen versie van gemaakt in het Nederlands!”, vertelt Margriet. Ze krijgt iedereen aan het dansen en leert hen ook haar eigen, bijpassende move

Ook CAMILLE zorgt voor een verrassing van formaat. Als Ridder en Miss Poes bouwden Loredana en Camille een speciale band op in The Masked Singer“Zij zou echt mijn zus kunnen zijn”, klinkt het bij Camille. Om zowel 2 Fabiola als Loredana te laten schitteren, brengt ze een ‘mashup’ van Lift U Up en Hou Vol. En daarbij houdt vooral Loredana het niet droog…  “Ik ben geen huiler op televisie maar Camille is het wel gelukt. Het was écht een verrassing!”

Pat krijgt het dan weer moeilijk bij de cover van Suzan & Freek die Freak Out omtoverden tot een trage ballad. “Het is totaal iets anders, zo pakkend!”, vertelt Pat. 

Bekijk hier de preview uit de aflevering: 

Koen Buyse koos zijn nummer dan weer op basis van de titel. “I Hate 2 Love U had evengoed een liedje van Zornik kunnen zijn. Ik dacht er een electro rock versie van te maken, maar dat draaide helemaal anders uit… Ik treed nu al 20 jaar op maar damn, ik heb zenuwen!”, vertelt Koen.

Naast nummers van 2 Fabiola wordt er ook een nummer van Leopold 3, de andere band van Pat, gecoverd. Ozark Henry laat iedereen wegdromen met Joan Of Arc, beter bekend als Volle Maan. En die versie krijgt zelfs babbelkous Pat stil. “Ik heb Pat nog nooit zo zwijgzaam gezien”, lacht Koen.

Davina Michelle maakte dan weer, zonder het te weten, een cover van een cover met Let The Music Play“Nu verschiet ik, dat is geen nummer van mij maar een cover”, lacht Pat. Haar versie valt erg in de smaak. “Ik denk dat je 25 verschillende versies gaat vinden van dit nummer maar dit is de mooiste, wauw!”, oordelen Loredana en Pat.

Om de avond af te sluiten kozen Pat Krimson en Loredana zelf voor Silence van Delerium. “Op een avond in bed kwam ik op het idee. Als tiener draaiden ze dit nummer overal waar ik op pad ging. Het is een trance nummer uit de nineties”, vertelt Loredana.

De songs

  • Margriet HermansLekker Blijven Hangen (She’s After My Piano)
  • CAMILLELift U Up / Hou Vol
  • Suzan & FreekFreak Out
  • Koen Buyse (Zornik)I Hate 2 Love U
  • Ozark HenryJoan of Arc (Volle Maan)
  • Davina MichelleLet The Music Play
  • Pat Krimson & Loredana (2 Fabiola)Silence (Delerium)

Liefde voor Muziek: de songs van 2 Fabiola, maandag 11 april 2022 om 20.35 uur bij VTM.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.