Quantcast
KidsMuziek

Miguel Wiels stopt na 23 jaar als liedjesschrijver van K3

Componist Miguel Wiels is al 23 jaar de vaste liedjesschrijver van K3, maar daar komt nu een einde aan. De componist kondigde vandaag zijn afscheid aan op Instagram: “Na 248 liedjes en 22 albums, neem ik enorm dankbaar en vol trots afscheid van een fantastische periode in mijn leven.”

Miguel Wiels stond sinds 1998 aan het roer als liedjesschrijver van K3. Hij maakte in de beginjaren vele kinderharten blij met hits als Oya Lélé, Kuma hé en Oma’s aan de top en heeft er drieëntwintig jaar lang voor gezorgd dat de muziek van K3 gesmaakt bleef in Vlaanderen en Nederland. Naast K3 schreef hij ook liedjes voor Samson & Gert.

“Na 248 liedjes en 22 albums, neem ik enorm dankbaar en vol trots afscheid van een fantastische periode in mijn leven. Dankjewel aan alle 7 K3-tjes! Dankjewel Studio 100 en dankjewel publiek, voor een fantastische ride die 23 jaar duurde. “

Miguel Wiels

“Het is een weloverwogen keuze”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Na 23 jaar, 248 liedjes en 22 albums had ik het gevoel dat ik alles al eens gedaan had voor K3 en dat het misschien tijd was om nieuwe wegen in te slaan.” De componist blijft wel liedjesschrijven. Zo helpt hij onder meer zijn goede vriend Niels Destadsbader met het schrijven van zijn album en is hij volop bezig met de voorbereiding van de Sportpaleisconcerten.

Tot slot bedankt Studio 100-baas Gert Verhulst Miguel voor de onvergetelijke jaren en wenst hij hem veel succes bij alles wat hij onderneemt. Wie Miguel als liedjesschrijver van K3 zal opvolgen is momenteel nog niet duidelijk, maar medecomponisten Alain Vande Putte en Peter Gillis blijven samen werken aan nieuwe K3-muziek.

Toon meer

Gerelateerde berichten