Quantcast
Radio

MNM gaat opnieuw op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen en Brussel

Voor de elfde keer gaat radiozender MNM op zoek naar De Strafste School van Vlaanderen. De inschrijvingen werden vanochtend geopend door MNM-DJ’s Sander Gillis en Laura Govaerts in de Strafste School van 2019, het Heilig Hartinstituut in Heverlee. Ook Grace Khuabi, de winnares van The Voice van Vlaanderen 2021, was van de partij. Ze stelde haar eerste single voor en zal deel uitmaken van de jury.

Sander & Laura worden op hun tocht door Vlaanderen vergezeld door een jury van bekende Vlamingen, waaronder de winnares van The Voice van Vlaanderen, Grace Khuabi. Wie er nog in de jury zetelt, wordt volgende week bekendgemaakt in Gillis & Govaerts op MNM en in de MNM-app.

Vanaf vandaag kunnen scholen zich inschrijven door op MNM.be ‘het Strafste Jaarboek’ in te vullen. MNM-dj’s Sander Gillis en Laura Govaerts gaan op pad en bezoeken voor de herfstvakantie vijftien scholen die deel zullen uitmaken van de finale selectie. De finalisten krijgen één lesuur de tijd om de jury te tonen hoe ze zich elke dag voor hun school inzetten, in een spectaculaire en spannende rondleiding.

De winnaar van de Strafste School wordt op vrijdag 29 oktober bekendgemaakt in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. Zij winnen naast de felbegeerde titel, een groot radiofeest met nationale en internationale artiesten en de steun van MNM.

De line-up van de artiesten die in de winnende school zullen optreden, wordt later bekendgemaakt.

“Voor mij is de Strafste School een school waar iedere leerling keihard zichzelf kan zijn, en waar er geen al te grote afstand is tussen leerkracht en leerling. Ik wil echt iedereen zien samenwerken, van klusjesman tot klastitularis.”  

Sander Gillis, MNM-Dj

“Ik kijk uit naar de energie en de goesting die alle leerlingen, leerkrachten, mensen van het schoonmaak team, directeurs/directrices, secretariaat medewerkers gaan uitstralen. Een Straffe School is een school die na deze heel moeilijke periode probeert om er nog steeds het beste van te maken. En de Strafste School is een school die dat dan nog eens allemaal samen doet als één geheel. HEEL VEEL ZIN IN!”

Laura Govaerts, MNM-Dj

De Strafste School in cijfers

De Strafste School is de enige wedstrijd in haar soort voor middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel. Het wedstrijdverloop evolueerde in de loop der jaren. Bij de eerste editie bezocht de jury slechts vijf scholen. Ter vergelijking, in 2019 waren het vijftien scholen met meer dan 10.000 scholieren en honderden personeelsleden.

Door corona was er vorig jaar een bijzondere versie van De Strafste School. In tegenstelling tot de voorafgaande jaren ging MNM niet op zoek naar één Strafste School, maar alle Straffe Scholen in Vlaanderen en Brussel.

In totaal bezocht MNM al meer dan 100 scholen in alle uithoeken van het land. Zo werden er 45.000 leerlingen uit ASO-, TSO-, BSO-, KSO- en BuSO-onderwijs aangesproken en kwamen er meer dan 1000 scholen in aanmerking.

De Strafste School: alle winnaars

  • 2011: Sint-Niklaasinstituut Kortrijk (vandaag RHIZO)
  • 2012: Instituut Heilige Familie, Sint-Niklaas
  • 2013: ASO Spijker, Hoogstraten
  • 2014: Middenschool Zelzate
  • 2015: PTS Mechelen
  • 2016: Stedelijk Lyceum Lamorinière, Antwerpen
  • 2017: Sint-Bavohumaniora, Gent
  • 2018: GO! Atheneum Aalst
  • 2019: Heilig Hartinstituut, Heverlee

De Strafste School jurybezoeken, vanaf dinsdag 19 oktober om 16.00 uur op MNM en in de MNM-app. De grote finale op vrijdag 29 oktober in de Grote Peter Van de Veire Ochtendshow om 06.00 uur op MNM met een groot live radiofeest om 16.00 uur op MNM en in de MNM-app.

Toon meer

Gerelateerde berichten