Nathalie Meskens geeft de leukste job ter wereld weg: een paradijselijk hotel uitbaten in Zanzibar

Paradijs zoekt Personeel - © DPG MediaParadijs zoekt Personeel - © DPG MediaParadijs zoekt Personeel, Nathalie Meskens

Een stralende zon, staalblauwe lucht, azuurblauwe zee, parelwit strand, wuivende palmbomen en een resort dat baadt in luxe… Een droom? Niet in Paradijs zoekt Personeel. Nathalie Meskens geeft de leukste job ter wereld weg: een paradijselijk hotel uitbaten in Zanzibar.

Zes duo’s pakken hun koffers uit op het tropische eiland en worden er door een jury getest in alle aspecten van het hotelwezen. Wie niet slaagt, mag zijn koffers opnieuw inpakken en vertrekken. De inzet is niet min, want het duo dat Paradijs zoekt Personeel wint, mag het luxeresort Zanziblue een jaar lang uitbaten.

Een droomjob in het buitenland, heel wat mensen verlangen ernaar maar voor velen blijft het een onbereikbare, onrealistische droom. Daar brengt dit programma verandering in. Een luxueus boutique resort in Zanzibar zoekt immers een gloednieuw management duo en wij gaan de eigenaars een handje helpen. Maar de duo’s zullen deze droomjob niet zomaar cadeau krijgen… Dat ik dit avontuur vanop de eerste rij mee mocht beleven, was fantastisch. En wat het voor mij persoonlijk een nóg groter avontuur maakte, was om dit te doen met mijn zoontje van 8 weken dat om de 2 à 3 uur borstvoeding kreeg. Op een Afrikaans eiland dan nog wel! Maar het was eens iets anders dan een donkere tv-studio. Van mij mochten de opnames gerust nog een tijdje duren!”

Nathalie Meskens

Dit zijn de zes duo’s die hun kans wagen

Koppel Amy Vantorre (24) en Arno Kesteloot (27) uit Heist

Paradijs zoekt Personeel: Amy & Arno - © DPG Media
Paradijs zoekt Personeel: Amy & Arno – © DPG Media

Amy is geboren in Thailand maar toen ze 3 jaar was, ontmoette haar mama een Belg en verhuisde ze met Amy naar Zeebrugge. Op haar 21ste vertrok ze een jaar naar Australië om er te werken en te surfen. Het is daar dat ze haar liefde voor het reizen en het buitenland ontdekte. 
Arno vertrok in 2016 met vrienden naar Bali waar hij oorspronkelijk drie maanden zou blijven, maar hij belandde uiteindelijk ook nog in Thailand en Sri Lanka. Na vijf maanden surfen was het geld op en kwam hij terug naar huis. Amy en Arno leerden elkaar kennen toen ze 14 en 17 jaar waren. Na jaren daten, zijn ze pas sinds augustus 2020 officieel samen.

Koppel Elise Vermeiren (37) en Ralph Saerens (34) uit Dendermonde

Paradijs zoekt Personeel: Elise & Ralph - © DPG Media
Paradijs zoekt Personeel: Elise & Ralph – © DPG Media

Elise is met haar twee broers opgegroeid in Opstal. Wanneer haar vader een bedrijf in Vietnam opstartte, ontdekte Elise ook de microbe om naar het buitenland te verhuizen. Vanuit België werkte ze een tijdje voor het bedrijf van haar vader. Nadien deed ze veel ervaring op in verschillende sectoren waardoor ze gewapend is voor een professioneel avontuur. Ze studeerde een jaar esthetiek en oefent dit in bijberoep uit. Nu werkt ze op een administratieve dienst van de stad Dendermonde. Ralph heeft zijn hele leven in Dendermonde gewoond en studeerde Multimedia Design in Mechelen. Momenteel werkt hij bij de federale politie en daarbuiten is hij een fervent fietser. Het koppel leerde elkaar 12 jaar geleden kennen tijdens een verkiezingscampagne waarbij Ralph deel uitmaakte van de lokale plakploeg. Elise was één van de kandidaten op deze affiches en voor Ralph was het meteen duidelijk: “Dit is de vrouw van mijn dromen!”.

Koppel Ileen Vaes (29) en Thomas Van Den Bussche (30) uit Sint-Niklaas

Paradijs zoekt Personeel: Ileen & Thomas - © DPG Media
Paradijs zoekt Personeel: Ileen & Thomas – © DPG Media

Ileen (afkomstig uit Heusden-Zolder) en Thomas (afkomstig uit Sint-Niklaas) leerden elkaar kennen in 2011 op een festival. Het koppel reisde gedurende 7 jaar de ganse wereld rond en woonde en werkte al in tal van landen en steden zoals in Chili, Dublin, Nieuw-Zeeland en Barcelona. Sinds januari 2019 wonen ze terug in België maar ze voelen dat het tijd wordt om weer een nieuw avontuur aan te gaan. Ze zijn heel flexibel ingesteld en willen zoveel mogelijk ervaringen opdoen nu ze nog jong zijn. Ileen en Thomas hebben zeer verschillende karakters: waar Ileen zich vaak druk maakt of bezorgd is, is Thomas heel relaxed en chill. Dat maakt dat ze een goed team vormen.

Koppel Inge De Turck (39) en Stefaan Van Beveren (41) uit Zandbergen

Paradijs zoekt Personeel: Inge & Stefaan - © DPG Media
Paradijs zoekt Personeel: Inge & Stefaan – © DPG Media

Stefaan en Inge ontmoetten elkaar 14 jaar geleden en stapten 4 jaar geleden in het huwelijksbootje. Ze omschrijven zichzelf als twee gedreven karakters met een passionele relatie. Inge heeft een diploma zakelijk vertaler/tolk. Ze werkte eerder in de reis- en bankensector alvorens ze Stefaan ontmoette. 
Stefaan is kok van opleiding en werkt ondertussen 25 jaar in de keuken. Het koppel kocht een vervallen pand en bouwde het uit tot een succesvol restaurant dat in april 2009 de deuren opende. Al even voelden ze de nood om hun leven volledig om te gooien en begin 2020 verkochten ze de zaak. Het koppel heeft een dochter van 11 jaar, Céleste, die met plezier mee de stap naar het buitenland wil wagen. 

Beste vriendinnen Liana Davtyan (28, Mechelen) en Hripsimè Arutunian (30, Oostende)

Paradijs zoekt Personeel: Liana & Hripsime - © DPG Media
Paradijs zoekt Personeel: Liana & Hripsime – © DPG Media

Liana is geboren in Armenië en verhuisde als baby met haar ouders naar België. Ze behaalde haar bachelor in de rechten aan de VUB en haar master Gender en Diversiteit aan de UGent. Liana werkte bij Tui als stewardess, eerst als studente, later voltijds. Momenteel werkt ze bij de Vlaamse contacttracing als supervisor field voor Vlaams-Brabant en doet ze een master in de rechten aan de VUB.
Hripsimè is geboren in Oekraïne nadat haar ouders vluchtten voor de slechte situatie in hun thuisland Armenië. In 2000 belandde het gezin in Oostende. Al van kleins af aan was Hripsimè gefascineerd door fotografie. Op haar 21ste verjaardag kreeg ze haar eerste spiegelreflexcamera en sinds 2017 is ze professioneel fotografe. Ze steunt ook heel actief goede doelen door onder meer foto’s te verkopen en zodoende geld in te zamelen om mensen in armere landen te kunnen helpen.
Ondanks de afstand Mechelen-Oostende, zijn Liana en Hripsimè al 12 jaar beste vriendinnen en hebben beiden de ambitie om zoveel mogelijk uit het leven te halen.

Koppel Lies De Boeck (39) en Bram Van Landuyt (30) uit Antwerpen

Paradijs zoekt Personeel: Lies & Bram - © DPG Media
Paradijs zoekt Personeel: Lies & Bram – © DPG Media

Bram deelde al snel zijn passie voor de horeca door opleidingen te geven aan bar- en zaalverantwoordelijken in horecazaken. Omwille van de coronacrisis werkt hij nu als postbode. Voor Zanzibar, had hij nog nooit buiten Europa gereisd. In zijn vrije tijd is hij veel bezig met muziek, hij speelt zelf drum en cajón. 
Lies geeft muzische vorming in het buitengewoon onderwijs. Haar eerste verre reis was Peru en ze verloor haar hart aan Midden-Amerika en de Caraïbische kust. Sinds twee jaar is ze reisbegeleidster van groepsreizen. Lies is heel punctueel en administratief sterk, terwijl dit een zwakte is van Bram. Hij laat dingen meer op zich afkomen en ervaart zelden stress. Het zijn avontuurlijke personen die voor nieuwe dingen openstaan en geen schrik hebben van een uitdaging.

De jury

Paradijs zoekt Personeel: de jury - © DPG Media
Paradijs zoekt Personeel: de jury – © DPG Media

Een driekoppige jury vormt samen de Zanziraad en beoordeelt de kandidaten aan de hand van volgende 5 pijlers: toewijding, gastvrijheid, leiderschap, probleemoplossing en tenslotte de Zanzifactor: de klik met het eiland, de lokale mensen en de cultuur.

Yannick Busaan is de ‘Peter Goossens’ van het hotelwezen. Algemeen directeur geweest bij Warwick Hotels, Hotel Vernet en Hotel Duo in Parijs, en consultant voor de Vernet Group. Hij woont met man en kind in Scarsdale NY en werkt momenteel in het Selina Chelsea Hotel in NYC. Yannick is de scherpe leider van de jury en beoordeelt aan de hand van 5 pijlers de werking van de duo’s in het hotel, met de staff en hoe ze zich gedragen tov de gasten. 

Sarah Hertens, bekend van Blind Getrouwd, is gespecialiseerd in koppels die samenwerken. Zij bekijkt vooral de verhoudingen binnen de duo’s. Als specialiste in familiebedrijven én relatietherapeute beoordeelt zij hoe de koppels de pijlers leiderschap en probleemoplossing onder elkaar verdelen en hoe sterk ze als team zijn. 

Mama Bahati is als ‘head of household’ van Zanziblue de persoon net achter de baas en is de organisatorische draaischijf. Ze staat in nauw contact met het personeel en is van bij de start betrokken bij Zanziblue. Ze heeft al heel wat managers zien komen en gaan en weet als geen ander naar welk type mensen de eigenaars op zoek zijn. 

De eigenaars van Zanziblue: Cris en Cristina

Het koppel is Roemeens van origine en woont in Zwitserland. Ze willen zich op andere projecten concentreren en zoeken daarom een management voor hun hotel. Cris werkte enkele jaren in Brussel en ontdekte er de werkkracht van de Belgen waardoor de keuze voor een Belgisch managerskoppel bewust gemaakt werd. Cris en Cristina hebben het finale oordeel over de uiteindelijke winnaar en laten zich adviseren door de Zanziraad.

Paradijs zoekt Personeel, vanaf 22 februari 2022 elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur bij VTM en ook op VTM GO.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.