Quantcast
Televisie

National Geographic Fotowedstrijd 2021 is van start gegaan

Op dinsdag 1 juni 2021 , is de National Geographic Fotowedstrijd 2021 van start gegaan. De fotowedstrijd is de grootste van de Benelux. Iedereen uit België en Nederland kan foto’s insturen in de categorieën MensDier en Landschap. Vorig jaar ontving de competitie maar liefst 16.583 inzendingen.

De National Geographic Fotowedstrijd begon veertien jaar geleden en is ondertussen uitgegroeid tot een begrip onder fotografieliefhebbers in België en Nederland. Dit jaar zitten opnieuw fotografen Lieve Blancquaert en Sacha de Boer in de jury. National Geographic-fotograaf Jasper Doest en hoofdredacteuren Arno Kantelberg en Renske Lamers zullen de jury vervoegen. De Fotowedstrijd wordt ook dit jaar gepresenteerd door Klaas van Kruistum.

Door een lens naar de mens of de natuur kijken is een heel persoonlijk verhaal. Dat maakt fotograferen spannend. Iedereen is in staat om goede foto’s te maken. Je moet durven kijken.”

Lieve Blancquaert

Publieks-en juryprijs

De vakjury kiest per categorie drie winnaars en wijst een winnaar aan uit de inzendingen van de volwassenen en kinderen samen. Naast de juryprijs, is er ook een publieksprijs. De prijzen, waaronder een jaarabonnement op National Geographic Magazine of National Geographic Junior en een OPPO Watch of giftcard van Kamera Express worden op 21 november uitgereikt. National Geographic Magazine en National Geographic Junior publiceren de winnende foto’s. De algemene winnaar ontvangt een smartphone van OPPO.

Van 27 september tot en met 24 oktober kan er op alle foto’s worden gestemd om kans te maken op de publieksprijs. Uit de tien genomineerde foto’s wordt de publieksprijs gekozen. Die stemronde vindt plaats van 1 tot en met 7 november, .

Inzenden voor de National Geographic Fotowedstrijd 2021 kan vanaf 1 juni 2021 tot en met 26 september via NatGeofotowedstrijd.be.

Toon meer

Gerelateerde berichten