Quantcast
Varia

National Geographic Fotowedstrijd: Ontdek de mooiste natuurgebieden in Vlaanderen

Naar aanleiding van de National Geographic Fotowedstrijd, heeft National Geographic samen met Natuurpunt enkele natuurgebieden uitgezocht om foto’s te nemen voor de wedstrijd. We zetten de uitgekozen natuurgebieden graag op een rijtje. Deelnemen aan de fotowedstrijd van Natuurpunt kan nog tot en met zondag 26 september.

Ontdek hieronder de tien uitgekozen domeinen van Natuurpunt in Vlaanderen:

Heiberg-Snepkensvijver – Herentals

In Heiberg-Snepkensvijver in Herentals staan moeras, heide en bos centraal. De bodemomstandigheden zorgen voor een typische vegetatie zoals veenmos, dophei, kleine zonnedauw, veenbes en veenpluis. Ook de geurige struik gagel en enkele zeldzame plantensoorten zijn er terug te vinden.

Het Grote Netewoud – Meerhout

Aan de oevers van de Grote Nete in Meerhout zijn er wiebelende boomstambruggen, idyllische picknickplekken en mooie panorama’s. Daarnaast zijn er ook een bever of oehoe terug te vinden.

Kempenbroek – Bree

Het grenspark Kempenbroek is een verzameling van natuurgebieden in Limburg, waaronder de Sint-Maartensheide en De Luysen. Het is een uitgestrekt natuurgebied met duizenden hectaren moerassen, open vlaktes en dichte bossen.

Het Hageven – Pelt

Het Hageven-De Plateaux spreidt zich uit over België en Nederland. Het is een oase van 600 hectare met heide, vennen, bossen en graslanden, waar de rivier de Dommel zich kronkelend een weg baant langs het mooie landschap. Daarnaast zijn er ook verschillende vogelsoorten te spotten.

De Munkbosbeekvallei – Zwalm

De Munkbosbeek kronkelt door het heuvelige landschap van de gemeenten Zwalm, Gavere, Zottegem en Oosterzele. Omgeven door akkers, bosjes en grasland vind je langs de loop van de Munkbosbeek pittoreske dorpjes, zoals: Dikkele, dat bekend staat als een van de mooiste dorpen van Vlaanderen.

De Kalkense Meersen – Wichelen

De Kalkense Meersen is één van de laatste stiltegebieden in Oost-Vlaanderen. Natuurgebied Kalkense Meersen ligt tussen de dorpskernen van Kalken, Overmere, Uitbergen, Schellebelle en Wetteren. Er zijn mooie wandelplekjes met een uitzicht op de verschillende fauna en flora.

De Uitkerkse Polders – Blankenberge

De Uitkerkse Polder is een open natuurgebied en een walhalla voor bedreigde weidevogels. Het is het belangrijkste weidevogelgebied van Vlaanderen. Zowel in de zomer als de winter is de Uitkerkse Polder een trekpleister voor vele zeldzame vogels.

Het Heuvelland

Het Heuvelland staat garant voor holle wegen, hellingbossen en kletsnatte bronbosjes. De bergen overstijgen het Vlaamse platteland en bieden avontuurlijke bospaadjes. De welbekende Kemmelberg is, na de Voerstreek, met zijn 156m de hoogste heuveltop van Vlaanderen.

De Grote Getevallei

In de provincie Vlaams-Brabant ligt de Grote Getevallei tussen Linter en Zoutleeuw. Je wandelt en fietst er tussen graslanden, hagen, poelen en sprookjesbossen vol paddenstoelen met een gevarieerde fauna en flora.

Demerbroeken – Scherpenheuvel-Zichem

De Demerbroeken is een natuurgebied in Scherpenheuvel-Zichem in de provincie Vlaams-Brabant. Het gebied bevat moerassen, hooilanden en turfputten en er is ook een vogelkijkhut en een kijktoren. 

Uitgebreide informatie, wandelkaarten en nog meer fotogenieke natuurdomeinen zijn terug te vinden op de website van Natuurpunt.

Inzenden voor de National Geographic Fotowedstrijd 2021 kan nog tot en met 26 september via NatGeofotowedstrijd.be.

Lees ook: National Geographic Fotowedstrijd 2021 is van start gegaan

Toon meer

Gerelateerde berichten