Quantcast
Netflix

Netflix-reeksen ‘The Crown’ en ‘The Queen’s Gambit’ absolute winnaars op Golden Globes

Afgelopen nacht werden in Amerika de Golden Globes uitgereikt, met Netflix-reeksen ‘The Crown’ en ‘The Queen’s Gambit’ als grote winnaars. De streamingsdienst mocht voor beide reeksen maar liefst tien beeldjes in ontvangst nemen. Ook acteur Chadwick Boseman, die zes maand geleden overleed aan kanker, werd geëerd met een Golden Globe.

De 78ste uitreiking van De Golden Globes zal er eentje zijn om niet snel te vergeten. Geen spectaculaire show en rode loper dit jaar, maar een virtuele zoom-bijeenkomst. De uitreiking vond tegelijkertijd plaats in Los Angeles en in New York met twee verschillende presentatrices die de show aan elkaar praatten. De genomineerden werden via zoom op een groot scherm getoond om hun prijs in ontvangst te nemen.

‘The Crown’

Netflix kwam als overgrote winnaar uit de bus met topreeksen ‘The Crown’ & ‘The Queen’s Gambit’. ‘The Crown’ won vier van de zes nominaties en werd uitgeroepen tot beste tv-dramaserie. Nieuwkomer Emma Corrin (25) kreeg de prijs voor ‘beste actrice van een televisiedrama’ als prinses Diana in de reeks. Ze won daarmee van collega actrice Olivia Colman die voor haar rol als Queen Elisabeth ook genomineerd was voor het beeldje.

‘The Queen’s Gambit’

Dankzij ‘The Queen’s Gambit’ werd schaken terug helemaal op de kaart gezet. De reeks mocht naast ‘The Crown’ ook heel wat prijzen in beslag nemen zoals beste miniserie. Hoofdactrice Anya Taylor-Joy won de Golden Globe voor beste actrice in een miniserie of film.

Chadwick Boseman

Acteur Chadwick Boseman, bekend van zijn rol als Tchalla in ‘Black Panter’ en ‘The Avengers’, kreeg de award voor ‘beste acteur in dramafilm’ voor zijn rol in ‘Ma Rainey’s Black Bottom’. Het was zijn laatste film na een lange strijd tegen kanker. De uitreiking voor de postuum award zorgde voor ontroering bij heel wat genodigden, alsook bij zijn weduwe Taylor Simone Ledward, die de prijs voor haar man in ontvangst nam.

Overzicht van de winnaars

Benieuwd naar de andere winnaars? Ontdek hieronder het volledige overzicht!

 • ‘Beste Dramaserie’: ‘The Crown’
 • ‘Beste Komische serie’: ‘Schitt’s Creek’
 • ‘Beste Miniserie’: ‘The Queen’s Gambit’
 • ‘Beste Acteur in een Dramaserie’: Josh O’Conner – ‘The Crown’
 • ‘Beste Actrice in een Dramaserie’: Emma Corrin – ‘The Crown’
 • ‘Beste Acteur in een Komische serie’: Jason Sudeikis – ‘Ted Lasso’
 • ‘Beste Actrice in een Komische serie’: Catherine O’Hara – ‘Schitt’s Creek’
 • ‘Beste Acteur in een Miniserie’: Mark Ruffalo – ‘I Know This Much is True’
 • ‘Beste Actrice in een Miniserie’: Anya Taylor-Joy – ‘The Queen’s Gambit’
 • ‘Beste Mannelijke Bijrol in een serie’: John Boyega – ‘Small Axe’
 • ‘Beste Vrouwelijke Bijrol in een serie’: Gillian Anderson – ‘The Crown’
Toon meer

Gerelateerde berichten