Quantcast
Disney+Film

Nieuwe Disney en Pixar kortfilm 22 vs. Earth is vanaf 30 april te zien op Disney+

De nieuwe Disney en Pixar kortfilm 22 vs. Earth zal vanaf 30 april te zien zijn op Disney+. De kortfilm is de prequel van de animatiefilm Soul. 22 vs. Earth keert terug naar het moment lang voordat ziel 22 Joe Gardner ontmoette. De Amerikaanse schrijfster en comédienne Tina Fey zal de stem vertolken van de sceptische en sarcastische ziel 22.

De kortfilm speelt zich af voor de gebeurtenissen van Soul en is geregisseerd door Pixar editor Kevin Nolting. In 22 vs. Earth breekt ziel 22 de regels van Het Grote Hiervoor en weigert ze naar de aarde te gaan. In een poging van opstand neemt ze vijf andere nieuwe zielen mee, maar ziel 22 krijgt te maken met enkele onverwachte gebeurtenissen die zorgen voor een verrassende openbaring over de zin van het leven.

“Tijdens het maken van ‘Soul’ hadden we het over het waarom van een nieuwe ziel die niet op aarde wil leven, maar het hoorde uiteindelijk niet thuis in die film. 22 vs. Earth was een kans om enkele van de onbeantwoorde vragen te verkennen, die we hadden over waarom ziel 22 zo cynisch was. Omdat ik zelf nogal cynisch ben, voelde het als perfect materiaal.’

Pixar Editor Kevin Nolting

22 vs. Earth, vanaf 30 april 2021 te zien op Disney+.

Toon meer

Gerelateerde berichten