Quantcast
Disney+

Nieuwe Disney+ Original serie Achter de Attractie geeft unieke blik achter de schermen van Disney pretparken

Om de release van de nieuwe Disneyfilm Jungle Cruise te vieren, gaan op vrijdag 16 juli alle afleveringen uit de nieuwe Disney+ Original serie Achter de Attractie in première op Disney+. De 10-delige serie geeft een exclusieve blik achter de schermen van de meest geliefde attracties van de Disney Parken en Resorts over de hele wereld. De reeks is onder andere uitvoerend geproduceerd door Dwayne Johnson.

Achter de Attractie duikt in de rijke, ongelooflijke geschiedenis van de Disney Parken en maakt gebruik van archiefbeelden en nooit eerder vertoonde foto’s om te onthullen hoe de attracties ontstonden. Daarnaast toont de reeks ook hoe ze doorheen de jaren heen werden verfijnd, naarmate nieuwe ideeën opdoken en de technologie evolueerde.

Jungle Cruise

Van attracties tot Jungle Cruise en it’s a small world naar Haunted Mansion en Star Wars: Galaxy’s Edge. Elke populaire attractie komt aanbod en we krijgen ook het unieke verhaal te horen achter elk kasteel in de parken en hoe het werd gebouwd en ontworpen. Bovendien toont de reeks ook de fijne kneepjes van de transportsystemen in elk park en leren we hoe het iconische Disneyland® Hotel tot stand kwam.

Disney Legends

Elke aflevering bevat inclusieve interviews met Walt Disney en ook exclusieve interviews met Disney Legends en tientallen vroegere en huidige Imagineers, waaronder: Bob Weis, Jeanette Lomboy, Kim Irvine, Scott Trowbridge, Tom Fitzgerald, Scot Drake, Carmen Smith, Joe Rohde.

Ze onthullen geheimen over hoe de parken en de iconische Disneyattracties tot leven werden gebracht. Zo worden voor het allereerst de verhalen verteld over hoe de Haunted Mansion werd gevuld met 999 happy haunts, hoe de Twilight Zone Tower of Terror™ veranderde in Guardians of the Galaxy – Mission: BREAKOUT! en waarom de lancering van Space Mountain zo lang duurde. 

Overzicht van de afleveringen

Ontdek hieronder een overzicht van de afleveringen:

  1. Jungle Cruise
  2. Haunted Mansion
  3. Star Tours
  4. The Twilight Zone Tower of Terror
  5. The Castles
  6. Disneyland Hotel
  7. Space Mountain
  8. it’s a small world
  9. Trains, Trams, and Monorails
  10. Hall of Presidents

Behind the Attraction is uitvoerend geproduceerd door Dwayne Johnson, Dany Garcia, Hiram Garcia, Brian Gewirtz, en Kevin Hill van Seven Bucks Productions en Brian Volk-Weiss, Robin Henry, en Cisco Henson van The Nacelle Company. Brian Volk-Weiss regisseert de serie. 

Behind the Attraction, vanaf 16 juli integraal exclusief op Disney+.

Toon meer

Gerelateerde berichten