Quantcast
SportZomer 2021

Nieuwe docureeks MAUVE. gaat achter de schermen bij RSC Anderlecht

Recordkampioen Anderlecht bouwt aan een nieuwe toekomst en Play4 geeft in MAUVE. een unieke blik aan de schermen. De vierdelige docureeks is een Play Sports Open Orginal reeks, die van maandag 19 juli tot en met donderdag 22 juli te zien is op Play4.

De nieuwe docureeks MAUVE. geeft een blik achter de schermen bij voetbalclub RSC Anderlecht. Het portret wordt ingelezen door Brusselaar Gorik van Oudheusden en toont de verandering van Anderlecht, bekeken door de ogen van een aantal hoofdrolspelers.

We krijgen onder anderen Vincent Kompany te zien, die ontpopt van wereldspeler tot debuterende trainer en resoluut de kaart van de eigen jeugd trekt. Sportief directeur Peter Verbeke moet met weinig financiële middelen de ploeg versterken. Daarnaast wil voorzitter Wouter Vandenhaute de tradities in ere houden, maar de club tegelijkertijd ook meer ambitie aanbrengen. Tot slot komen er talentvolle jonge spelers aanbod, die bij Anderlecht hun plek zoeken en zo hun carrière proberen uit te bouwen.

Ontdek hieronder de korte inhoud van de vier afleveringen:

Aflevering 1: De Paleisrevolutie – maandag 19 juli

Op 19 mei 2019 keert Vincent Kompany, na een wereld carrière bij Manchester City, terug naar zijn roots. Die terugkeer loopt echter niet van een leien dakje. De resultaten van de seizoenstart zijn niet goed en The Prince ligt om de haverklap in de lappenmand. Trainer Franky Vercauteren predikt resultaten, terwijl schaduwcoach Kompany focust op een aantrekkelijke speelstijl. De spanning in de kleedkamer is merkbaar en ook voor de spelers is het niet meer duidelijk. Kersvers voorzitter Wouter Vandenhaute moet ingrijpen en zet Kompany voor de keuze.

Aflevering 2: De Entente – dinsdag 20 juli

Na 23 speeldagen staat Anderlecht op een zesde plaats. In de winterperiode wordt met Diaby, Bruun Larsen en Ashimeru versterking gehaald, maar de club beschikt niet langer over de luxe om spelers in de brede kern ongebruikt te laten. Er wordt dan ook gekeken hoe op Transfer Deadline Day nog een aantal spelers ondergebracht kunnen worden bij andere clubs.

Tegelijkertijd volgt de docureeks Anouar Ait El Hadj, een jonge knaap uit Molenbeek die al sinds zijn zevende voetbal speelt. Als beloning voor zijn harde werk krijgt hij een plek bij het eerste elftal van RSCA.

Aflevering 3: Op Jeanke op de toekomst – woensdag 21 juli

Op 11 april 2021 staat voorzitter Wouter Vandenhaute aan de zijlijn van de grasmat in het Lotto Park. De zenuwen zijn strak gespannen. Na een kleine zegereeks kan Anderlecht een gouden zaak doen, met het oog op een ticket voor de Champions Play Offs. Daarnaast zet CEO Jos Donvil de club meer en meer naar zijn hand en tekent hij samen met de voorzitter de krijtlijnen en structuren verder uit. De uitkomst is een toekomstplan dat de basis moet vormen voor een broodnodige kapitaalverhoging.

Aflevering 4: Est-ce que j´ai pas raison? – donderdag 22 juli

Het seizoen loopt stilaan op zijn einde, maar de belangrijke Play Offs moeten nog worden afgewerkt. Kompany en co focussen zich op het behalen van een ticket voor de Europa League en de staf richt zich al volop op volgend seizoen. Terwijl de jeugdcel een aantal van haar jonge spelers succesvol door de examens tracht te loodsen, roept sportief directeur Peter Verbeke de troepen bij elkaar in Durbuy.

Met meer dan 50 in- en uitkomende transfers heeft de scoutingcel er een druk seizoen op zitten, maar door de vele gehuurde spelers en een aantal spelers die worden verkocht, ligt er ook voor volgend seizoen heel wat werk op de plank. Daarnaast komt op twee matchen van het einde Club Brugge nog eens op bezoek in het Lotto Park. Als ze winnen, worden ze op het veld van Anderlecht kampioen. Het is meteen ook de laatste thuismatch van clubicoon Jeanke, die straks op 70-jarige leeftijd na meer dan 36 jaar Anderlecht-dienst op pensioen gaat.

De vierdelige docureeks MAUVE., van maandag 19 juli tot en met donderdag 22 juli 2021 om 22.30 uur op Play4.

Toon meer

Gerelateerde berichten