Quantcast
Disney+

Nieuwe docureeks The Beatles: Get Back gaat dit najaar in première op Disney+

The Walt Disney Studios, Apple Corps Ltd. en WingNut Films Productions Ltd. hebben aangekondigd dat de Disney+ Original documentaireserie The Beatles: Get Back, dit najaar zal te zien zijn op Disney+. De docureeks is geregisseerd door Peter Jackson en bevat nooit eerder vertoonde gerestaureerde beelden.

Regisseur Peter Jackson heeft de afgelopen drie jaar nooit eerder vertoonde beelden van The Beatles bekeken, gerestaureerd en bewerkt tot een docureeks. The Beatles: Get Back zal worden uitgezonden als drie afzonderlijke afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer twee uur en wordt exclusief uitgebracht op Disney+, verdeeld over 25, 26 en 27 november 2021.

The Beatles. Get Back is geregisseerd door de driemaal met een Oscar® bekroonde filmmaker Peter Jackson. De docureeks neemt de kijker terug mee in de tijd, naar de intieme opnamesessies van de band tijdens een cruciaal moment in de muziekgeschiedenis.

De reeks toont de warmte, de vriendschap en de creatieve genialiteit van de band en is samengesteld uit meer dan 60 uur ongeziene beelden en meer dan 150 uur ongehoorde audiofragmenten. Peter Jackson is de enige persoon in 50 jaar die toegang heeft gekregen tot deze privé-filmarchieven.

Ik ben The Beatles, Apple Corps en Disney zeer dankbaar dat ze me hebben toegestaan dit verhaal te presenteren op de manier waarop het verteld moet worden. Ik heb me bijna drie jaar in dit project verdiept en ik ben erg verheugd dat het publiek over de hele wereld het eindelijk zal kunnen zien.

Peter Jackson

Het verhaal

The Beatles: Get Back vertelt het verhaal van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. Het viertal legt hun eerste liveshow vast, na meer dan twee jaar plannen. Ze schrijven en repeteren 14 nieuwe nummers voor een bijhorend live-album. 

Daarnaast bevat de docureeks ook het laatste live optreden van The Beatles als groep. Zo krijgen we een inkijk in het onvergetelijke concert op het dak van een gebouw aan Savile Row in Londen en worden er nummers gebracht die op de laatste twee albums van de band staan, zoals: Abbey Road en Let It Be.

The Beatles: Get Back is een samenwerking tussen The Beatles en Peter Jackson, gepresenteerd door The Walt Disney Studios in samenwerking met Apple Corps Ltd. en WingNut Films Productions Ltd. Peter Jackson verzorgt de regie in een productie van Clare Olssen (They Shall Not Grow Old) en Jonathan Clyde (Eight Days a Week), met Ken Kamins (The Hobbit trilogie) en Apple Corps Jeff Jones (Eight Days a Week) als uitvoerende producenten.

Jabez Olssen (Rogue One: A Star Wars Story) is de monteur van de documentaire en de muziek is gemixt door Giles Martin (Rocketman) en Sam Okell (Yesterday).

The Beatles: Get Back wordt gemaakt met de enthousiaste steun van Paul McCartney, Ringo StarrYoko Ono Lennon en Olivia Harrison.

The Beatles: Get Back boek 

Vooruitlopend op de release van de documentaire op Disney+ brengt Apple Corps Ltd./Callaway Arts & Entertainment het boek The Beatles: Get Back uit op 12 oktober. De 240 pagina’s tellende hardcover is een aanvulling op de documentaire met transcripties van de gesprekken die The Beatles hebben opgenomen.

Het boek bevat ook honderden exclusieve, nooit eerder gepubliceerde foto’s van de drie weken sessies en zal verschijnen in negen internationale taaledities.

The Beatles: Get Back, dit najaar exclusief op Disney+.

Toon meer

Gerelateerde berichten