Quantcast
Radio

Nostalgie zet Vlaamse muziek in de kijker met nieuwe digitale zender Nostalgie Extra Vlaams

Vanaf maandag 16 augustus zet radiozender Nostalgie Vlaamse muziek extra in de spotlight met de nieuwe digitale zender Nostalgie Extra Vlaams. Daarnaast breidt de zender ook verder uit met een exclusieve podcast over muzieklegende Freddie Mercury en word je elke maand getrakteerd op een ander decennium, met onder andere toplijsten met het beste uit de jaren 70, 80 en 90.

In het voorjaar ging Nostalgie+ reeds van start en vanaf maandag 16 augustus komt daar ook Nostalgie Extra Vlaams bij. Op de nieuwe digitale radiozender worden non-stop de beste Vlaamse classics gedraaid. De muziek op de zender kent ook een gevarieerd aanbod.

“Onze 10 digitale kanalen hebben al jarenlang een erg trouwe fanbasis. We willen dat Nostalgie de thuisbasis is voor alle muziekliefhebbers in Vlaanderen. Van rockers tot new wavers en fans van Vlaamse classics. Die classics zitten voor een groot stuk al in de mix van Nostalgie en Nostalgie+, maar met Nostalgie Extra Vlaams willen we Vlaamse klassiekers en hun fans het solopodium geven dat ze verdienen, net zoals we dat onder andere ook al met Nostalgie Extra Rock en Nostalgie Extra New Wave doen. Bij Nostalgie Extra Vlaams zal de herbeleving van de classics elke dag centraal staan.”

Tom Klerkx, Managing Director

“Nostalgie Extra Vlaams wordt het digitale station waar je Vlaamse classics van de 60’s tot nu zal kunnen horen. Muziek van onder andere Will Tura, Samantha, Marva en Louis Neefs, de Tien Om Te Zien-hits van Bart Kaëll, Leopold 3, Dana Winner en uiteraard ook classics van Clouseau, De Kreuners en Raymond van het Groenewoud. Naast onze digitale nieuwkomer worden ook bij Nostalgie zelf de schijnwerpers op de Vlaamse classics gericht. Op vrijdag zorgen Herbert Bruynseels en Astrid Philips in De Vroegste Ochtendshow van Vlaanderen voor de beste meezingers in hun rubriek Vlaamse Vrijdag. Luisteraars mogen dan hun favorieten kiezen, onder andere via de gratis Nostalgie-app.”

Music Director Dominique Crommen

Exclusieve podcast

Naast de nieuwe digitale radiozender eert Nostalgie ook Freddie Mercury met de exclusieve podcast Mercury Mysteries. Op 5 september dit jaar zou de muzieklegende 75 jaar oud geworden zijn. In de podcast zet Nostalgie-dj Shalini Van Den Langenbergh de zanger zijn leven en muziek in de kijker.

Zowel de performer, de rebel, de mythe als de tragiek die onlosmakelijk met zijn leven verbonden is, vormen de rode draad in de podcast. Daarbovenop wordt het weekend van 4 en 5 september bij Nostalgie het Freddie Mercury Weekend. 

De Nostalgie Droomfabriek

Op Nostalgie zullen er ook toplijsten beschikbaar zijn, zoals: de 90s Top 990, de 80s Top 880 en de 70s Top 770. Naast de toplijsten is er ook De Nostalgie Droomfabriek, waar je de herinneringen van vroeger kan herbeleven door onder andere antwoord te geven op de volgende vraag: “Wie of wat uit de 70’s, 80’s of 90’s zou jij nog eens willen herbeleven?” Het Nostalgie dreamteam zorgt er dan misschien voor dat je dromen uitkomen.

De digitale radiozender Nostalgie Extra Vlaams is vanaf maandag 16 augustus 2021 beschikbaar.

Toon meer

Gerelateerde berichten