Quantcast
FilmTrailer

Ontdek de eerste beelden van Sinterklaas en Koning Kabberdas

Ketnet heeft zonet de eerste beelden vrijgegeven van de derde Sinterklaas-film Sinterklaas en Koning Kabberdas. De film, van Stijn Coninx en Hugo Matthysen, is momenteel in post-productie en zal vanaf woensdag 27 oktober te zien zijn in de zalen.

Sinterklaas en Koning Kabberdas vertelt het verhaal van slechterik van dienst Riko Tik, die vroeger gepest werd en nu alle kinderen wil terugpesten. Met de hulp van zijn zus Rika vervalst hij het boek van de Sint, zodat het lijkt alsof er alleen maar stoute kinderen zijn. Hij vermomd zich ook als Koning Kabberdas om zo het boek in te wisselen tijdens een officieel bezoek aan de Sint.

Daarnaast is het erg druk in het huis van de Sint, want Conchita en de kapiteins zijn bezig met het maken van de legendarische zeevaartsoep en de verjaardag van Palomita. Door de drukte merkt niemand op dat Koning Kabberdas het boek heeft vervalst en bovendien is Palomita ook nog eens verdwenen. Tot overmaat van ramp heeft de Sint ook last van zijn evenwicht. Hoe zal het avontuur aflopen?

De film kwam tot stand met de medewerking van Wim Opbrouck, Jonas Van Thielen, Evelien Bosmans, Els Dottermans, Pieter Embrechts, Nico Sturm, Warre Borgmans, Adriaan Van den Hoof, Tine Embrechts en Bart Hollanders, Bruno Vanden Broecke, Clara Cleymans, Goele Derick en Lars Rooymans.

Sinterklaas en Koning Kabberdas is een productie van Sylvester en wordt gemaakt in samenwerking met Ketnet, Eén, Sylvester, Streamz en Kinepolis Film Distribution (KFD) en is mede mogelijk gemaakt met steun van Screen Flanders, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid via Casa Kafka Pictures Movie Tax Shelter empowered by Belfius , de lottosubsidie van de Vlaamse overheid en het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Sinterklaas & Koning Kabberdas, vanaf woensdag 27 oktober 2021 in de cinemalen.

Lees ook: Sinterklaas en Koning Kabberdas vanaf 27 oktober te zien in de cinema

Toon meer

Gerelateerde berichten