Quantcast
Disney+

Ontdek de officiële trailer van National Graphic-documentaire Becoming Cousteau

Disney+ heeft zonet de officiële trailer van de nieuwe Original-documentaire Becoming Cousteau bekendgemaakt. De documentaire is vanaf woensdag 24 november te zien op Disney+.

Regisseur en Academy Award-genomineerde Liz Garbus, zet de iconische milieuactivist en filmmaker Jacques-Yves Cousteau in de kijker. De documentaire ging reeds in wereldpremière op het 2021 Telluride Film Festival en won vervolgens de Grierson Award voor Best Documentary Feature op het 2021 BFI London Film Festival en de Critic’s Choice Documentary Award voor Best Science/Nature Documentary. Becoming Cousteau verscheen reeds op 22 oktober in de bioscoop, met veel bijval van de critici.

Kapitein Jacques-Yves Cousteau was één van de grote ontdekkingsreizigers van de 20ste eeuw en filmmaker en avonturier, die de exotische wonderen onder de oceaan documenteerde met baanbrekende apparatuur. Zijn bevindingen waren te zien in een film en in een paar iconische en langlopende tv-programma’s, zoals: The Undersea World of Jacques Cousteau en The Cousteau Odyssey.

Zijn werk werd weerspiegelde het leven in de zee en op zijn beroemde boot, de Calypso. Daarnaast schreef hij er meer dan 50 boeken over en vond hij de ‘Aqua-Lung’ uit, waarmee hij de grenzen van het scubaduiken verlegde. Als milieuactivist kreeg hij de meest blijvende impact. Hij waarschuwde de wereld voor de opwarming van de oceaan , speelde ook een belangrijke rol bij de bescherming van Antarctica en nam ook deel aan de eerste Earth Summit.

“Jacques Cousteau was een avonturier en uitvinder die op latere leeftijd een gepassioneerd milieuactivist werd. Hij werd niet geboren als beschermer van de zeeën – het was iets wat hij steeds meer ging waarderen toen hij de onderzeese wereld voor zijn eigen ogen zag veranderen. Ik hoop dat Cousteau’s ongelooflijk onderhoudende, epische leven laat zien hoezeer we allemaal kunnen evolueren in het leven en in onze houding ten opzichte van onze plaats op aarde. Cousteau is een ware held voor onze tijd, en zijn levensverhaal wijst de weg naar een betere toekomst.”

Regisseur Liz Garbus


De documentaire bevat meer dan 100 uur aan audio-dagboekaantekeningen, interviews en observaties van medewerkers en crewleden. We krijgen een inkijk in zijn leven van zijn eerste vrouw en medewerkster Simone Melchior (bekend aan boord van de Calypso als “De Herderin”), zijn familie ervaringen, zijn tweede vrouw Francine Triplet, de oprichting van ‘The Cousteau Society’ en zijn evolutie tot één van de belangrijkste milieu stemmen van de 20ste eeuw.

Becoming Cousteau werd geproduceerd door Academy Award® en Emmy Award® winnaar Dan Cogan (ICARUS, The Apollo), Mridu Chandra (Out In the Night, Electoral Dysfunction, Cured), Academy Award® winnaar Evan Hayes (“Free Solo”) en Story Syndicate, een in New York gevestigd film- en televisieproductiebedrijf. Het bedrijf is gespecialiseerd in premium non-fictie content en heeft momenteel meer dan 21 films en series in ontwikkeling en productie met premium distributieplatforms waaronder National Geographic, Hulu, Netflix, HBO, Apple, Amazon, FX, Discovery en anderen.

Becoming Cousteau, vanaf woensdag 24 november op Disney+.

Toon meer

Gerelateerde berichten