Quantcast
Najaar 2021

Ontdek het aanbod van de Boekenmaand bij de VRT

November is Boekenmaand bij de VRT. Met extra programma’s zoals: De Boekathon, het Radio 1 Boekenfeest en De Voorleesclub, staat de volledige maand in het teken van het boek. We delen graag het aanbod van de Boekenmaand bij de VRT.

De Boekathon

Boekenliefhebber en radiomaker Tom De Cock zal vanop LEES!, Het Boekenfestival in Antwerp Expo, meer dan 190 schrijvers interviewen over hun nieuwste boek in uiteenlopende genres. Onder anderen Herman BrusselmansLeen DendievelJohan Op de Beeck, Christophe Vekeman, Marnix Peeters, Ish Ait Hamou, Willy Sommers, Engels antropologe en biologe Jane Goodall en de Turks-Nederlandse schrijfster Lale Gül schuiven aan tafel bij Tom.

“Boeken zijn van iedereen en de Boekathon is daar het zeer levende bewijs van. Van een breiboek over de biografie van Willy Sommers tot de nieuwe Brusselmans: op elk van die boeken zit iemand te wachten, en dus krijgen ze allemaal precies een kwartier de volle aandacht. Mijn nog-te-lezen-plank is er klaar voor!”

Tom De Cock

De Boekathon is een productie van Pretpraters voor VRT NU en Eén.

De Boekathon duurt in totaal 49 uur en is van maandag 1 tot en met zondag 7 november elke dag live te volgen op VRT NU, met hoogtepunten van de interviews op Eén van dinsdag 2 tot en met maandag 8 november van 11.00 tot 12.00 uur.

Radio 1 Boekenfeest

Radio 1 zet een hele week lang boeken en auteurs centraal tijdens het Radio 1 Boekenfeest. Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 november ontvangt Bent Van Looy elke voormiddag een Radio 1-collega met een eigenzinnige kijk op boeken en literatuur vanuit Antwerp Expo. Annelies MoonsLieven VandenhauteKoen FilletXavier Taveirne en Friedl’ Lesage schuiven mee aan tafel.

Daarnaast gaat Sven Speybrouck iedere dag op zoek naar bijzondere en vaak vergeten boeken. De gastenlijst bestaat uit debutanten en gevestigde auteurs, illustratoren, lezers en literatuurliefhebbers en ook luisteraars komen aan bod. Op het einde van de week mag één gelukkige winnaar alle boeken die getipt en besproken zijn, mee naar huis nemen.

Het Radio 1 Boekenfeest is van maandag 1 november tot en met vrijdag 5 november, live te volgen op Radio 1, in de Radio 1-app en op VRT NU.

De Voorleesclub

In De Voorleesclub leest elke dag leest een bekende mama, opa, nonkel of suikertante een prentenboek voor. Onder anderen presentatrice Linde Merckpoel, acteurs Dominique Van MalderJoris HesselsGeert HunaertsVic De Wachter en Gilda De Bal, Belgian Cat Ann Wauters, illustrator en auteur Leo Timmers, VRT-journalist Fatma Taspinar, Martine Tanghe, muzikant Lennert Coorevits, tatoeëerder Tijs Vanneste en Showbizz Bart lezen een boek voor.

Wie zelf een mooi verhaal voorleest, maakt kans om één van de bovenstaande bekende voorlezers thuis, op school of in de bibliotheek te ontvangen. De beste video’s krijgen een bijzonder plekje in De Voorleesclubbibliotheek op VRT NU.

Het programma is een productie van De chinezen voor Eén in samenwerking met Iedereen Leest in het kader van de Voorleesweek, Luisterpuntbibliotheek en deAuteurs.

De Voorleesclub is van dinsdag 2 tot en met maandag 8 november om 12.00 uur te bekijken op Eén en op VRT NU en van 20 november tot en met 28 november op VRT NU.

Canvas en Ketnet

Op Canvas komen flitsverhalen voorbij en auteur Marieke Lucas Rijneveld is te gast in Alleen Elvis blijft Bestaan. Op maandag 1 november start er ook een nieuw seizoen van Winteruur en tijdens de Voorleesweek stemmen de Ketnetters op de beste Voorleesvoice.

Klara, Radio 1 en Radio 2

Hendrik Conscience krijgt een podcast op Klara. In Zandman op Radio 1 krijgt de luisteraar een selectie van Groen Gebladerte, de podcastreeks die de focus legt op beginnende schrijvers uit Vlaanderen en Nederland en op Radio 2 duiken De Madammen in hun boekenkast.

LangZullenWeLezen

Al het boekennieuws is te volgen op LangZullenWeLezen.be (met een extra dagelijkse nieuwsbrief van maandag 1 tot en met zondag 7 november.

De VRT Boekenmaand krijgt ook een themapagina op VRT NU, waar alle content is herbekijken (zoals De BoekathonRadio 1 Boekenfeest en De Voorleesclub), aangevuld met fragmenten uit het rijke VRT-archief.

Toon meer

Gerelateerde berichten