Quantcast
KidsNajaar 2021

Ontdek het najaar 2021 van Ketnet

Vanaf 1 september gaat het schooljaar van start en ook het najaar van Ketnet. Op Ketnet keren vaste waarden terug, zoals: fictiereeksen Meisjes en De Hoppers, aangevuld door enkele nieuwe programma’s. Ketnetters worden getrakteerd op twee gloednieuwe fictiereeksen van eigen bodem: 3Hz en Gamekeepers en ook nieuwe programma’s zoals Schijtluizen, De Planckies en Twaalf is veel.

Het najaar van Ketnet

Nieuwe fictiereeksen van eigen bodem

Dit najaar worden er op Ketnet twee gloednieuwe fictiereeksen van eigen bodem uitgezonden: 3Hz en GameKeepers. Beide reeksen geven de kans aan jong talent om hun eerste stappen op het scherm te zetten.

3Hz

In 3Hz gaat Felix (Junes Callaert) op een akoestische tijdreis naar het verleden, tussen het jaar 1989 en 2021. Met zijn vintage walkman luistert hij naar het verleden en gaat hij samen met zijn vrienden op zoek naar antwoorden over de dood van zijn moeder. Zo ontdekt hij een milieuschandaal, want illegaal gedumpt afval uit de jaren ’80 bedreigt hun dorp. Wat volgt is een zoektocht naar antwoorden om op tijd een ramp te voorkomen.

De reeks kan alvast rekenen op een sterke cast met: Junes Callaert (Felix), Stan Van Samang (vader van Thomas), Ann Tuts (oma Jos), Arthur Hermans (Sammy), Maja Azila (Noor) en Cécile Enthoven (Ella).

3Hz is een coproductie van De Mensen en Ketnet met de steun van het VAF-mediafonds. 

3Hz, vanaf woensdag 1 september op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

GameKeepers

GameKeepers is een spannende reeks waarin de hoofdpersonages Sari (Naomi Janssens) en Mats (Andres Doise) in elke aflevering een andere game uit het brein van GameMaster Cordelia moeten winnen om de wereld te beschermen tegen de totale ondergang. Sari en Mats, wonen samen met een aantal andere studenten in Villa Forêt, onder de hoede van de vreemde conciërge Jacob.

Naast schoolwerk en plezier maken, zijn Sari en Mats de GameKeepers van Game Quest, een computerspel dat verborgen zit in de villa en telkens opnieuw gespeeld en gewonnen moet worden. Als ze verliezen breekt GameMaster Cordelia los uit het spel en worden er slechte krachten op de wereld losgelaten.

De cast bestaat uit jonge en talentvolle acteurs, zoals: Naomi Janssens (Sari), Andres Doise (Mats) Erik Burke (Jacob), Jamie Sou (Lelia), Manou Jue Cardoso (Lizzy), Antar Latifine (Idris), Mathias Mesmans (Quinten) en Jozefien Grossen (Pepper).

GameKeepers is een coproductie van Ketnet en Studio 100.

GameKeepers, vanaf woensdag 8 september wekelijks op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Internationale fictiereeksen

Met The Athena en Find Me in Paris brengt Ketnet internationale fictie met Vlaamse ingesproken stemmen.

Deze fictiereeksen lopen verder

De Hoppers: seizoen 2

Deze komische sitcom vertelt het verhaal van de familie Hopper, bestaande uit: papa Geert (Bill Barberis), de geflipte mama Jackie (Liesa Naert), de hyperintelligente dochter Daria (Emma Vanthielen) en zoon Arno (Thomas De Smet). De familie doet er alles aan om in een korte periode rijk te worden. Het tweede seizoen is later dit najaar te zien op Ketnet.

De Hoppers is een coproductie van Ketnet en Eyeworks.

De Hoppers seizoen 2, dit najaar op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en via de Ketnet-app.

Meisjes: seizoen 3

Meisjes is gebaseerd op de Noorse web only dramareeks Jenter van NRK. Net zoals in de eerste twee seizoenen volgt de derde reeks het doen en laten van de meisjes. Wanneer de meisjes bijvoorbeeld iets meemaken op woensdagnamiddag, is het korte videofragment op hetzelfde moment ook online te bekijken.

Op het einde van de week worden de videofragmenten gebundeld die zowel online als op Ketnet te bekijken zijn. Daarnaast wordt de reeks ook aangevuld met extra online content om de beleving maximaal door te trekken.

Meisjes is een coproductie van Sputnik Media en Ketnet.

Meisjes: seizoen 3, de startdatum is nog niet bekend.

Nieuwe seizoenen van Hoodie, #LikeMe en Wannabe’s (2022)

In 2022 komen er nieuwe seizoenen aan van de populairste Ketnet-reeksen van het moment, zoals: een derde seizoen van Hoodie en #LikeMe en een tweede seizoen van Wannabe’s.

De Smurfen: nieuwe afleveringen in 3D

Binnenkort is er op Ketnet een nieuwe reeks van De Smurfen te zien. Het wordt de eerste animatiereeks voor televisie waarin de Smurfen in een 3D-versie te zien zullen zijn, net zoals in de meest recente film. 

De Smurfen zijn een samenwerking tussen Ketnet, Peyo Productions, TF1, OUFTIVI en Dupuis Audiovisuel​. 

Nieuwe afleveringen van De Smurfen, later dit najaar te bekijken op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Nieuwe programma’s (non-fictie)

Schijtluizen

In Schijtluizen gaat Ketnet-wrapper Sien Wynants op pad om meer te weten te komen over dieren en planten van bij ons. Ze ontmoet kenners van Natuurpunt die alles weten over de dieren en platen en brengt telkens één van haar vier Schijtluizen mee: Nidal Van Rijn, Naomi Janssens, Thomas De Smet en Aaron Blommaert. In de naam van de wetenschap laten zij zich bijten, steken of prikken om te kijken wat er gebeurt en wat ze moeten doen.

Schijtluizen is een samenwerking tussen Ketnet en Natuurpunt en is gebaseerd op het Deense format Bijten, steken, prikken van DR Ultra.

Schijtluizen, vanaf woensdag 1 september op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en via de Ketnet-app.

De Planckies

De Planckies volgt de avonturen van de kleinkinderen van de familie Planckaert: Iluna, Devon, Mageno, Noa, Yukka en Elara in het Franse kasteel. Ze beleven tal van avonturen op het domein en duiken samen de natuur in. Elke aflevering toont een nieuw avontuur door de ogen van De Planckies en geeft een unieke inkijk in hun leven. Ze bouwen een clubhuis, starten een wielercarrière, koken voor de hele familie en spotten wilde dieren.

De Planckies is een programma van Vincent TV voor Ketnet.

De Planckies, later dit najaar op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Twaalf is veel

Twaalf is veel is een reeks van twaalf portretten, waarin een unieke inkijk wordt gegeven in het leven van twaalfjarigen. Enkele twaalfjarigen praten over de thema’s die hen vandaag bezighouden: over liefde, ouders, vriendschap, passie en uiterlijk. Ze gaan geen enkel onderwerp uit de weg. Ketnet-wrapper Gloria Monserez is presentatrice van dienst en het luisterend oor van de twaalfjarigen.

Twaalf is veel is een programma van De chinezen voor Ketnet.

Twaalf is veel, later dit najaar op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Homo Universalis Ketnet

Vanaf september brengt Ketnet een eigen versie van Homo Universalis Ketnet volledig op kindermaat. Voor het eerst maken nu ook vijventwintig enthousiaste kinderen kans op de titel van de eerste jonge Homo Universalis.

Homo Universalis Ketnet, vanaf maandag 6 september van maandag tot vrijdag op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

De Strafste Sporter

In De Strafste Sporter gaat Imke Courtois op zoek naar welke jonge topsporter de allerstrafste sporter van Vlaanderen is. Acht weken lang proberen acht jongeren elkaars sport uit met elke week een andere sport die centraal staat. Het doel is dat alle deelnemers de sport en een aantal basiselementen onder knie krijgen. Op het einde van elke aflevering volgt er een wedstrijd waarin de acht sporters het tegen elkaar opnemen en proberen De Strafste Sporter te worden.

De Strafste Sporter is een productie van De Mensen voor Ketnet.

De Strafste Sporter, dit najaar op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Maak dat de kat wijs

Maak dat de kat wijs is een videoreeks gebaseerd op een aantal spreekwoorden die de Ketnetters tijdens hun schoolcarrière uit het hoofd moeten leren, maar kloppen deze spreekwoorden wel? De Ketnet-wrappers nemen al deze spreekwoorden heel letterlijk en gaan na of ze ook daadwerkelijk kloppen.

Maak dat de kat wijs, vanaf vrijdag 10 september op Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Deze non-fictieprogramma’s lopen verder

Kingsize Live

De liveshow van Ketnet op zondagochtend boordevol bekende gezichten komt terug vanaf zondag 5 september.

Ketnet Musical: De finale

Voor het zevende en laatste jaar slaan Ketnet en Studio 100 de handen in elkaar om een gloednieuwe Ketnet Musical op te zetten. Ketnet Musical: De finale is vanaf het voorjaar van 2022 te zien in de theaterzalen met Ketnet-wrapper Gloria Monserez in één van de volwassen hoofdrollen.

Ketnet Musical, later dit najaar op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Kapot Gaan

Er komen nieuwe afleveringen van de videoreeks waarin Gloria Monserez, Jean-Romy Manzila en een nog mysterieuze nieuwkomer het tegen elkaar opnemen in de zotste uitdagingen. Wie gaat er het hardst kapot?

Nieuwe afleveringen van Kapot Gaan, later dit najaar op Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

Film

Sinterklaas en Koning Kabberdas

Dit najaar verschijnt op woensdag 27 oktober de nieuwe Sinterklaasfilm, Sinterklaas en Koning Kabberdas in de bioscoop. De film is geregisseerd door Stijn Coninx met een scenario van Hugo Matthysen

Sinterklaas en Koning Kabberdas is een productie van Sylvester TV en wordt gemaakt in samenwerking met Ketnet, Eén, Streamz, Kinepolis Film Distribution, Iedereen Leest en Lidl en is mede mogelijk gemaakt met de steun van Screen Flanders, de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid via Casa Kafka Pictures en de lottosubsidie van de Vlaamse overheid.

Sinterklaas en Koning Kabberdas, vanaf woensdag 27 oktober in de bioscoop.

Nachtwacht: De dag van de Bloedmaan

Ook de populaire Ketnet-reeks Nachtwacht krijgt dit najaar een derde bioscoopfilm: De dag van de Bloedmaan. De film zal vanaf woensdag 15 december 2021 te zien zijn in de Belgische bioscopen.

De dag van de Bloedmaan is een coproductie van Ketnet en Studio 100 en zal verdeeld worden door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Nachtwacht: De dag van de Bloedmaan, vanaf woensdag 15 december in de bioscoop.

De Gebroeders Schimm 

De Gebroeders Schimm is een komische griezelfilm voor de hele familie en is vanaf woensdag 3 november te zien in de bioscoop.

De film is een coproductie van Minds Meet met Ketnet en de steun van het VAF in een regie van Michael en Andrew Van Ostade.

De Gebroeders Schimm, vanaf woensdag 3 november in de bioscoop.

Ketnet komt naar je toe

Ketnet trekt er dit jaar opnieuw op uit om de juniors en Ketnetters te ontmoeten tijdens heel wat boeiende events en expo’s. Ontdek hieronder het aanbod:

  • Bumba op reis: een avontuurlijke theatershow voor de allerkleinsten waarin Bumba en zijn vriendjes op wereldreis trekken naar de Far West, Afrika, Sneeuwland en Azië.
  • Kaatjes grote iedereen-kan-iets-show: Kaatje speelt in het theater een show vol muziek en spel.
  • Tik Tak-Expo: Tik Tak keert dit najaar terug naar Fort Napoleon voor een tweede editie van de succesvolle expo.
  • Nachtwacht theatershow: Het Vampierenbal: Na het grote succes van Het Vervloekte Perkament heeft Nachtwacht ook in 2021 een nieuwe theatervoorstelling vol spanning en magie.
  • Ketnet Halloween: tijdens de herfstvakantie trekt Ketnet opnieuw naar Plopsaland voor Ketnet Halloween.
  • De intrede van de Sint: ook de Sint maakt opnieuw zijn intrede dit najaar en laat weten of er stoute kinderen zijn.
  • Ketnet Kerst: tijdens de kerstvakantie is er opnieuw Ketnet Kerst.

Voor meer informatie over events kan je terecht op Ketnetvoorouders.be.

Toon meer

Gerelateerde berichten