Quantcast
Radio

Ontdek het najaar 2021 van Klara

Vanaf maandag 30 augustus gaat het najaar op de VRT-radiozenders van start. Op Klara keert de vaste waarde Iedereen Klassiek terug, aangevuld met enkele nieuwigheden, zoals: Ampersand, Pompidou en Streuvels.

Het najaar van Klara

Nieuw

Ampersand

Vanaf woensdag 1 september presenteren Sander De Keere & Sieglinde Michiel Ampersand. Ze stellen vragen zoals: Wat beweegt de luisteraars? Wat maken wereldgebeurtenissen muzikaal bij hen los en welke band hebben zij met componisten en uitvoerders? Sander en Sieglinde delen de verhalen van de luisteraars en proberen ook af en toe te verrassen. In de eerste aflevering presenteren ze samen, maar nadien zullen ze afwisselend te horen zijn.

Ampersand, elke weekdag van 9.00 uur tot 12.00 uur op Klara en in de Klara-app.

Pompidou

In Pompidou krijgt Chantal Pattyn krijgt dit seizoen gezelschap van Heleen Debruyne. Samen nemen ze de wereld van kunst verder onder de loep, maar ze pakken ook uit met enkele specials. Op 1 en 2 september staat het werk van de Nederlandse schrijver Willem Frederik Hermans in de kijker en op 29 september staat het werk van Hella Haasse centraal.

Pompidou met Chantal Pattyn en Heleen Debruyne, vanaf woensdag 1 september, van maandag tot en met donderdag van 17.00 uur tot 18.00 uur op Klara, in de Klara-app en als podcast.

Streuvels

150 jaar geleden werd de Vlaamse schrijver Stijn Streuvels geboren en naar aanleiding daarvan maakt Klara in samenwerking met het Letterenhuis de podcast en radioreeks Streuvels. Het programma brengt Stijn Streuvels in beeld met kenners en liefhebbers van zijn werk, met zijn kleindochter, nazaten van zijn beste vrienden en met schrijfbroeders en -zusters van vandaag. Streuvels wordt gepresenteerd door Gudrun De Geyter.

Streuvels, op zondag 3, 10 en 17 oktober, van 18.00 tot 20.00 uur op Klara, in de Klara-app en als podcast.

Vaste waarden

Iedereen Klassiek

Op zaterdag 30 oktober wordt de klassieke muziek opnieuw gevierd in het Concertgebouw in Brugge en in de Brugse binnenstad. Het doel: jong en oud die samen klassiek beleven en verwonderd en geraakt worden.

Iedereen Klassiek, zaterdag 30 oktober op Radio 1 en in de Radio 1-app.

Toon meer

Gerelateerde berichten