Quantcast
Kids

Ontdek het zomeraanbod van Ketnet Junior

Het zomerseizoen gaat van start en dat betekent ook een aangepast programma op Ketnet Junior. De kinderzender biedt een breed aanbod aan gratis luisterverhalen aan, zoals: spannende riddertochten, rustige voorleesverhalen of fantaseerspelen. Daarnaast brengt de zender een nieuwe reeks vol dino’s en nieuwe afleveringen van Simon.

Ontdek hieronder het nieuwe aanbod van Ketnet Junior:

Luisterplezier voor de allerkleinsten

Ketnet Junior zorgt ervoor dat ouders van peuters en kleuters af en toe gerust kunnen rusten met een breed aanbod aan gratis luisterverhalen. Door voorlezen en luisteren naar verhalen worden peuters en kleuters ook gestimuleerd in hun ontwikkeling.

Door naar verhalen te luisteren, reiken we peuters en kinderen een ruimere woordenschat aan, verwonderen we kinderen met de kracht van verhalen en dragen we kinderen het plezier van lezen en voorlezen over. Kinderen wordt de passie van verhalen meegegeven, waardoor ze zelf worden aangezet om verhalen te vertellen, hun fantasie te gebruiken en creatief om te gaan met diverse scenario’s die zich in hun hoofd vormen.

Telidja Klaï, ontwikkelingspsychologe bij Ketnet

Het aanbod luisterverhalen

  • Sarah luisterverhalen: Sarah woont in een kleurrijke blokkentoren met een gezellig voortuintje aan de rand van de stad. Ze leest er voor uit de avonturen van Sokpop.
  • Op luistertocht met Ridder Muis: In elke luisterverhaal staat een gebruik of beroep uit de middeleeuwen centraal.
  • Kaatjes luisterverhalen: de grappigste luisterverhalen van Kaatje en haar vrienden.
  • De Fantaseerspelen: interactieve luisterverhalen waarmee Ketnet Junior ouders helpt om opnieuw met de ogen van een kind naar de dingen te kijken. De Fantaseerspelen zijn actieve hoorspelen waarbij ouders en kinderen door gebruik van fantasie zelf dingen moeten invullen.

Gloednieuwe luisterverhalen van Ridder Muis, Kaatje, De Fantaseerspelen en Sarah luisterverhalen, te beluisteren in de Ketnet Junior-app en op VRT NU.

Kijkplezier voor jong en oud

Ontdek hieronder het aanbod aan zomerprogramma’s op Ketnet Junior:

Dinostad

Ketnet Junior lanceert deze zomer het nieuwe programma Dinostad. Dinostad is een komedie reeks voor kleuters over het dagelijkse leven van de dinosaurussenstad en haar bewoners. De reeks draait rond de familie Saurs. Het gezin bestaat uit mama en papa Saurs, de 10-jarige Tyra en de 5-jarige Ricky. Ricky en Tira slagen er in om van de meeste alledaagse situaties een groot avontuur te maken.

Simon

Deze zomer brengt Ketnet Junior ook gloednieuwe afleveringen van Simon. Simon is een animatiereeks over het alledaagse leven van het kleine konijn Simon, zijn liefhebbende ouders, broertje Gaspard en trouwe vriendjes, Lou en Ferdinand.

Sarah

Ook de fans van Sarah kunnen hun hart ophalen met drie nieuwe compilaties van Sarah met Sarah danst, Sarah beweegt en Sarah zingt.

Ketnet Cinema

Tijdens de zomervakantie krijgen de Ketnetters elke dag om 08.30 uur een film van Ketnet Cinema voorgeschoteld. Voor de jongste Ketnetters is er onder meer Raafje met de rode sok, Molly Monster en Pluk van de Petteflet.

Vaste programma’s

De vaste programma’s zoals Tik Tak, Bumba en Kaatje lopen tijdens de zomervakantie gewoon door en het volledige Ketnet Junior-aanbod is altijd en overal beschikbaar via de gratis Ketnet Junior-app en op VRT NU.

De nieuwe reeks Dinostad, nieuwe afleveringen van Simon en drie nieuwe compilaties van Sarah, vanaf woensdag 30 juni in de Ketnet Junior-app en op VRT NU en vanaf donderdag 1 juli op Ketnet Junior. De volledige lijst van Ketnet Cinema is beschikbaar via Ketnetvoorouders.be.

Ketnet Zomerzoektocht

Naast het kijk-en luisteraanbod trekt Ketnet er deze zomer opnieuw op uit met de Ketnet Zomerzoektocht. De Ketnetters kunnen op zoektocht doorheen de stad en ontdekken daar enkele attracties zoals het Hoodie-hoogteparcours, het Nachtwacht-hindernissenparcours of het Hoppers-hinkstapspel.

Voor de allerkleinsten is er een Ketnet Junior-hoek. Deze is speciaal ingericht voor peuters en kleuters met verschillende activiteiten. Zo is er een knutselhoekje, een springkasteel van Bumba en kindergrime.

Ketnet strijkt deze zomer neer in vier steden: Sint-Niklaas, Wenduine, Deinze of Roeselare. De Ketnet Zomerzoektocht is gratis, maar omwille van de huidige coronamaatregelen is het reserveren van een tijdslot noodzakelijk.

Meer info over de Ketnet Zomerzoektocht is terug te vinden op Ketnetvoorouders.be.

Toon meer

Gerelateerde berichten