Quantcast
FilmNajaar 2021

Opnames van eerste W817-film 8eraf! zijn gestart

Fans hebben er even op moeten wachten, maar na een jaar uitstel door de coronapandemie zijn vandaag eindelijk de opnames van de eerst W817-film 8eraf! gestart. De 50.000 fans die reeds een ticket kochten, kunnen de film dit najaar bekijken in Kinepolis. De exacte datum zal begin september worden bekendgemaakt. Clara Cleymans, Sofie Van Moll en Yemi Oduwale zullen de cast vervoegen.

Vorig jaar lanceerden de acteurs van W817 de oproep dat de film enkel zou worden gemaakt, indien 50.000 fans op voorhand een ticket kochten. Dat bleek geen probleem, want de serie is nog steeds enorm populair bij verschillende generaties. In minder dan een maand tijd waren de 50.000 tickets de deur uit en kon de film worden gedraaid.

De komische jongerenreeks W817 liep van 1999 tot 2003 op Ketnet, maar wordt tot op vandaag nog steeds herhaald. W817 speelt zich af in een studentenhuis waar een aantal jongeren samenwonen. De reeks bracht een originele mix van absurde humor met vaak vrij ernstige thema’s en dat sloeg enorm aan bij het publiek. De acteurs zijn inmiddels 20 jaar ouder, maar de film zal dezelfde humor en de typische karakters aanhouden.

Het verhaal

De vrienden hebben elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van Carlo. Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op een heel speciaal feest voor een bijzondere gelegenheid.

Tijdens een weekend vol verrassingen en activiteiten ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom, Ellen en Jasmijn dat er in al die jaren veel, maar ook weinig is veranderd. Zijn ze ook 20 jaar wijzer geworden? Waar is Akke en wat is Carlo echt van plan?

“Het is fantastisch dat we dit waanzinnig filmproject kunnen realiseren dankzij de steun van meer dan 50.000 fans. Vorig jaar zorgde corona er voor dat we de film niet konden draaien, maar van uitstel kwam geen afstel. We hebben het afgelopen jaar vol enthousiasme uitgekeken naar de start van de opnames van de film en we hopen dat de vertoning ervan voor de fans ook iets is om ontzettend hard naar uit te kijken in het najaar.”

De cast van W817

De cast

Ontdek hieronder de cast:

  • Jenne Decleir (Carlo)
  • Govert Deploige (Steve)
  • Kadèr Gürbüz (Birgit)
  • Britt Van Der Borght (Zoë)
  • Danny Timmermans (Tom)
  • Aron Wade (Akke)
  • Machteld Timmermans (Ellen) en Aagje Dom (Jasmijn)

Naast de vaste cast zullen Clara Cleymans, Sofie Van Moll en Yemi Oduwale een bijrol spelen in de film.

Het scenario is geschreven door Bram Renders en Bart Vaessen, (samen met Steve De Wilde de bedenkers van de originele reeks). Pietje Horsten keert terug als regisseur en debuteert hiermee in de bioscoop. Peter Bouckaert en Nathalie Van Schelvergem produceren de film voor Eyeworks in samenwerking met MNM, Ketnet en Kinepolis.

8eraf!, dit najaar in de cinemazalen. De exacte datum zal later worden bekendgemaakt.

Meer informatie kun je terugvinden op mnm.be.

Toon meer

Gerelateerde berichten