Quantcast
Streamz

Opnames van nieuwe WOII-docureeks Voices of Liberation gaan van start

De opnames van de nieuwe documentairereeks Voices of Liberation zijn van start gegaan. De elfdelige docureeks volgt het verhaal van de bevrijdingsroute die tijdens WOII werd afgelegd door de westelijke geallieerden. Presentatoren vanuit verschillende Europese landen, zoals Bart Peeters, vertellen hun persoonlijk verhaal. De reeks zal te zien zijn op Streamz en is een coproductie met Netflix, Interstellar en NL Film.

De nieuwe docureeks Voices of Liberation, geeft 75 jaar na de bevrijding van Europa een beeld van de bevrijding via persoonlijke verhalen van enkele betrokkenen. In de reeks krijgen we een inkijk in de grootste militaire operatie uit de geschiedenis aan de hand van gebeurtenissen als D-Day, Operation Market Garden en de Slag om de Schelde. Daarnaast worden er ook dagboekfragmenten, brieven en andere schrijfsels getoond uit de periode.

Elke aflevering wordt begeleid door presentatoren die allemaal een connectie hebben met WOII. De joodse opa van acteur Géza Weisz stierf in een concentratiekamp in Auschwitz en de grootvader van Bart Peeters speelde een belangrijke rol in het verzet van Lier. Naast de feiten vertellen de presentatoren ook hun persoonlijke verhalen, zodat de kijker een andere blik krijgt op de gebeurtenissen.

Voices of Liberation wordt geproduceerd door CZAR Film & TV in coproductie met Streamz, Netflix, Interstellar en NL Film. De reeks werd gemaakt met de steun van Screen Flanders, de Belgische Tax Shelter en Netherlands Film Production Incentive.

Voices of Liberation zal volgend jaar te zien zijn op Streamz.

Toon meer

Gerelateerde berichten