Quantcast
Film

Oscar-winnende film Nomadland vanaf 9 juni in de cinema

De Amerikaanse dramafilm Nomadland werd dit jaar bekroond met drie Oscars en is vanaf woensdag 9 juni te zien in de cinemazalen. Dat maakte Disney+ bekend. De film is reeds sinds vrijdag 30 april beschikbaar op Disney+.

Als gevolg van een economische recessie besluit Fern (Frances McDormand) haar busje in te pakken en de wijde wereld in te trekken. Daarna maakt ze als moderne nomade kennis met de vindingrijkheid van een ander soort samenleving. Fern ontmoet ook andere nomaden die zich opwerpen als de mentors in haar nieuwe leven. De film speelt zich af in het uitgestrekte landschap van het Amerikaanse westen en we krijgen echte nomaden te zien.

Nomadland, is een film van Searchlight Pictures en bekroond regisseur Chloé Zhao, gebaseerd op het boek Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century van Jessica Bruder. De rol van Fern wordt vertolkt door Frances McDormand en David Strathairn speelt een man waar Fern vriendschap mee sluit. Nomadland is een mooie ode aan menselijkheid, onafhankelijkheid, vrijheid en avontuur.

Nomadland, sinds 30 april beschikbaar op Disney+ en vanaf woensdag 9 juni in de cinemazalen.

Toon meer

Gerelateerde berichten